Congres Agenda

In deze congresagenda van GGZNieuws.nl vind je een overzicht van de belangrijkste congressen op het gebied van GGZ in de komende maanden;

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.


OKTOBER


Preventie van Suïcidaal gedrag bij jongeren: het moet en kan beter

De auteurs van het herziene handboek Suïcidaal gedrag bij jongeren (onlangs verschenen bij Boom Uitgevers Amsterdam) hebben de handen ineen geslagen en organiseren op 30 oktober in samenwerking met RINO amsterdam de conferentie Preventie van suïcidaal gedrag bij jongeren; het moet en kan beter!

MEER INFORMATIE of DIRECT INSCHRIJVEN


The history of deinstitutionalisation of Dutch mental healthcare in a European perspective

Sympopna organizes the symposium ‘Deinstitutionalisation: the Dutch way?’ on october 31st in Utrecht about the history of deinstitutionalisation of Dutch mental healthcare in a European perspective. The aim of the symposium is to learn from the past. How can the insights we gain by comparing past and present experiences help shape de-institutionalisation in the future?
LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN 


NOVEMBER 

De 7e editie jaarlijks Congres Autisme over ‘communicatie en relaties’

Op donderdag 7 november 2019 vindt het jaarlijks congres over autisme plaats in Utrecht. Dit jaar is het thema ‘communicatie en relaties’. Wie autisme heeft, loopt in het dagelijks leven tegen vanalles aan. Niet in de laatste plaats vormt het aangaan van professionele of persoonlijke relaties met anderen vaak een probleem.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen
Op 15 november 2019 organiseert Bohn Stafleu van Loghum in het Van der Valk Hotel te Utrecht het Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen. Emotieregulatie is méér is dan praten over gevoelens en ontspanningsoefeningen doen. Tijdens dit congres maakt u kennis met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining die is in te zetten voor volwassenen en voor kinderen.
LEES VERDER of DIRECT INSCHRIJVEN

Congres Wonen voor mensen met een intensieve hulpvraag

Platform31 organiseert op 18 november het congres de Woonladder voorbij. Een centraal element van het wonen in de wijk van mensen met mensen met psychische kwetsbaarheid zijn de woningen zelf. De Commissie Toekomst Beschermd Wonen adviseert dat er een scala aan betaalbare en passende woonvormen komt. Maar wat zit er tussen intramuraal wonen en zelfstandig wonen met ambulante begeleiding in? Welke nieuwe woonvormen worden ontwikkeld? En welke ontbreken wellicht nog?

Meer informatie


Jaarlijks Congres Externaliserend gedrag – 3e editie
Op donderdag 21 november 2019 vindt het jaarlijks congress over externaliserend gedrag  plaats in Eindhoven. Dit jaar staan de diverse contexten waarin probleemgedrag zich voor kan doen centraal. Externaliserend gedrag, zoals schelden, schoppen en slaan is geen op zichzelf staand verschijnsel. Het komt ergens vandaan. Emotionele problemen liggen vrijwel altijd ten grondslag aan gedrag…

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN

Let’s move on! Samen verder werken aan een gezonde leefstijl in de GGZ

Na het eerste succesvolle congres in 2018 over het bevorderen van de lichamelijke gezondheid en leefstijl van cliënten in de GGZ organiseert Sympopna op 27 november nu een vervolg met het  Want er is nog veel werk te doen! De gezondheidsachterstand van cliënten in de GGZ ten opzichte van de algemene bevolking is erg groot en daarmee niet acceptabel.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN

Rumoer rond de forensische psychiatrie

Op donderdag 28 november in  De Werelt te Lunteren
De werkwijze van de forensische psychiatrie blijft voorpaginanieuws. Deze expert meeting benadert het rumoer vanuit verschillende perspectieven en wil een constructieve beweging maken naar oplossingen en verbeteringen.

Voor meer informatie en inschrijven: www.scem.nl of klik hier


Congres Mindfulness in de zorg

Het effect dat mindfulness op de beoefenaar heeft, daar gaat het congres niet over. Maar wel over relational mindfulness: het effect dat de mindfulness van de een op de relatie met de ander heeft, en op het welzijn van die ander. Het congres Mindfulness in de zorg vindt plaats op 29 november in Aristo Amsterdam en wordt georganiseerd door uitgeverij LannooCampus.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


DECEMBER

Congres Externaliserende gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

Op 6 december organiseert  Bohn Stafleu van Loghum het Congres Externaliserende gedragsproblemen bij kinderen en jongeren in Antropia te  Driebergen.De grote prestatiedruk. De sterk individualistische samenleving. De overdaad aan mogelijkheden. En de steeds beperktere frustratietolerantie: bij steeds meer kinderen en jongeren leiden deze tendensen tot externaliserend probleemgedrag

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


2020

FEBRUARI

Congres Kindermishandeling | Preventie, signalering en behandeling in de keten

Op vrijdag 7 februari 2020 organiseert Bohn Stafleu van Loghum het congres Kindermishandeling  Preventie, signalering en behandeling in de keten in Van der Valk te Utrecht. Tijdens dit ggz-congres gaan experts in op wát nodig is in de praktijk om kindermishandeling te voorkomen, signaleren, stoppen en het behandelen ervan in de keten.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


 

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.