4e Editie Nationaal Jaarcongres Overprikkeling 2024

Facebooktwitterlinkedinmail

5 mart 2024 – Op 4 juni organiseert Sympopna, in samenwerking met het Leids Congres Bureau, weer het Nationaal Jaarcongres Overprikkeling. Een congres dat gekenmerkt wordt door het kijken naar overprikkeling vanuit verschillende invalshoeken.

Overprikkeling is een term die mensen vaak gebruiken om aan te geven dat er een teveel aan prikkels is. Dit kan gepaard gaan met een groot scala aan klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, en het overlopen van emoties. Overprikkeling kan bij veel aandoeningen een rol spelen.

Gelukkig vindt er ruim wetenschappelijk onderzoek plaats naar overprikkeling. Door meer kennis over overprikkeling leren zorgprofessionals zoals jij cliënten beter te begeleiden en eventueel te behandelen.

De dagvoorzitter Irene Huenges Wajer neemt je tijdens dit congres mee in de verschillende onderwerpen die deze dag aan bod komen. Hierbij kan je onder andere denken aan overprikkeling bij trauma. Daarnaast belichten we uitkomsten vanuit verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waarin we ons bijvoorbeeld afvragen of we kunnen achterhalen waarom de één wel overprikkeld raakt en de ander niet? Ook wordt er een lezing gegeven vanuit eigen ervaring: hoe is het voor iemand die altijd midden in het leven stond en nu zijn werk niet meer kan uitvoeren?

Tijdens de pauzes is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten en kun je de inspiratiemarkt bezoeken. Kortom, een afwisselende dag vol interessante lezingen! Ben jij er dit jaar ook bij?

Doelgroep
Het congres is interessant voor psychologen, (ortho-)pedagogen, ergotherapeuten, psychiaters, (psychiatrisch)verpleegkundigen, vaktherapeuten, onderwijskundigen, arbeidsdeskundigen en anderen die belangstelling hebben voor het onderwerp overprikkeling.

Nationaal Jaarcongres Overprikkeling 2024

Dinsdag 4 juni | 09.30 – 16.30 uur

 

 

Bron: persbericht

Dit bericht is 962 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail