Het Nachtcongres in de nacht van 30-31 mei 2024 in Akoesticum te Ede

Facebooktwitterlinkedinmail

8 april 2024 – Overdag zijn er honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk, maar als Nederland slaapt zijn dat er maar een paar duizend. Als jij er daar één van bent, is dit congres speciaal voor jou. In de nacht van 30 op 31 mei van 21.30 tot 6.00 uur  organiseert Congressen MetZorg het unieke nachtcongres  in Akoesticum in Ede. 

Als het ‘s nachts donker en stil wordt en je patiënten of cliënten zich eenzaam en angstig voelen, dan houd jij hun hand vast en troost ze. Jij brengt die verwarde patiënt naar het juiste bed, verwarmt melk voor wie niet kan slapen en vangt familie op die waakt bij hun dierbare. Bijna onzichtbaar, maar elke nacht dichtbij.

Onder de deelnemers die zich voor 30 april hebben aangemeld verloten we 7 exemplaren van het nieuwe boek van Teun Toebes ‘Een wereld te winnen’. (Teun verzorgt ook een lezing en workshop op het nachtcongres)

Tijdens het Nachtcongres, dat we dit jaar organiseren in Akoesticum in Ede, steken we alle verpleegkundigen en verzorgenden die (soms of regelmatig) in de nachtdienst werken een hart onder de riem en besteden we aandacht aan specifieke zaken en situaties waar je tijdens je nachtdienst mee te maken hebt of kunt krijgen. Reken op een vrolijke en muzikale nacht, met inspirerende sprekers en interessante lezingen en workshops! Na afloop ben je op de hoogte van onder meer:

  • Wat er gebeurt tijdens je slaap en waarom slaap goed voor je is
  • Wat ’s nachts werken op de ambulance inhoudt
  • Wat je kunt doen als iemand gek wordt van de jeuk
  • Hoe je je (morele) veerkracht kunt behouden
  • Hoe we de zorg voor mensen met dementie mooier en inclusiever kunnen maken
  • Hoe je kunt handelen bij levensbedreigende situaties
  • Hoe je met je team kunt blijven presteren onder druk
  • Hoe je agressief gedrag kunt de-escaleren
  • Hoe je met voeding het beste uit jezelf kunt halen
  • Hoe je palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking borgt

Meer informatie en aanmelden:

Het Nachtcongres vindt plaats in de nacht van 30 op 31 mei 2024 van 21.30 tot 6.00 uur in Akoesticum te Ede. Akoesticum bevindt zich in de voormalige Frisokazerne en ligt op slechts 5 minuten loopafstand van intercitystation Ede-Wageningen. Kom je met de auto? Je kunt parkeren op het kazerneterrein.

https://www.congressenmetzorg.nl/congressen/hetnachtcongres2024/

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 607 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail