Hey! Moodcamp maakt depressie bespreekbaar

Facebooktwitterlinkedinmail

29 januari 2018 – Ruim 800.000 Nederlanders lijden aan een depressie. Dat raakt niet alleen hen, maar ook mensen in hun directe omgeving. Depressie is een onderwerp waar niet makkelijk over gepraat wordt. Dat kan ervoor zorgen dat mensen het gevoel hebben er alleen voor te staan. Daarom is het tijd voor Hey!


Op 7 februari 2018 organiseert Hey een uniek evenement: Moodcamp. Moodcamp is een Obstacle Run van ongeveer 2 km lang op landgoed Mariënwaerdt in Beesd (Gelderland). De hindernissen staan symbool voor gevoelens en symptomen van depressie. Je gaat onder andere in ‘Het Zwarte Gat’, door ‘Het Web’ en over de ‘Uit Balans-Baan’. Zo leer je over depressie en kun je ervaren waarmee mensen met depressieve gevoelens worden geconfronteerd. Hoe meer begrip, hoe makkelijker het wordt om over depressie te praten. Zowel voor omstanders als voor mensen met een depressie. Daarnaast helpt sporten om depressieve klachten te verminderen.

Maar Moodcamp is meer dan een Obstacle Run. Er zijn ook optredens van bekende Nederlanders, gesprekken met ervaringsdeskundigen en experts, yogalessen en informatiestands van bijvoorbeeld Mind en Stichting Tweestrijd.

Hey! Meld je aan voor Moodcamp op 7 februari.
>>

Zorg dat je erbij bent en doe mee, praat mee en help mee om depressie bespreekbaar te maken. Schrijf je in door het inschrijfformulier in te vullen.

NB: Moodcamp helpt met het bespreekbaar maken van depressie. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap. Daarom wordt tijdens Moodcamp ook beeldmateriaal gefilmd en gefotografeerd, dat later kan worden gebruikt op de website of in ander campagnemateriaal. Als je je inschrijft voor Moodcamp, ga je ermee akkoord dat je te zien zou kunnen zijn in deze beelden. Daarmee draag je bij aan het bespreekbaar maken van depressie. Als je persé niet in beeld wilt verschijnen, dan adviseren we je om je in te schrijven in het laatste tijdvak van 15.00 uur, waarin niet zal worden gefilmd. Maar we kunnen niet garanderen dat je niet te zien zult zijn op de achtergrond in ander beeldmateriaal dat gedurende de dag wordt vastgelegd.

Bron: moodcamp.nl

Dit bericht is 4735 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail