Gratis professioneel vertaalde patiënteninformatie in 22 talen

Facebooktwitterlinkedinmail

18 januari 2022 – Heeft u veel anderstalige patiënten? Dan attenderen wij u graag op de mogelijkheid gratis gebruik te maken van het platform Voorlichting Vertaald. Binnen dit platform is met goedkeuring van MIND informatie over onder andere angst, PTSS en depressie professioneel vertaald naar 22 talen.

Psychologen en praktijkondersteuners kunnen bij Voorlichting Vertaald per praktijk een gratis account aanvragen om de voorlichtingsinformatie op de website te delen middels een link naar de vertaalde informatie op Voorlichting Vertaald. Aan deze gratis toegang zijn geen einddatum noch verdere verplichtingen verbonden. Voorlichting Vertaald ontvangt geen financiering noch een subsidie en zet zich enkel in voor kwalitatief betere zorg voor anderstaligen en de benodigde handvatten voor u als zorgprofessional om dit te kunnen leveren.

Gratis veelvoorkomende onderwerpen

De volgende 10 veelvoorkomende onderwerpen zijn gratis beschikbaar in 22 talen (Afghaans, Algerijns, Arabisch, Braziliaans, Bulgaars, Chinees, Congolees, Eritrees, Frans, Iraaks, Iraans, Jemenitisch, Marokkaans, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Soedanees, Somali, Syrisch en Turks):

  1. ADHD bij kinderen
  2. Angst
  3. Antidepressiva
  4. Boulimia
  5. Depressie
  6. Paniekaanval
  7. PTSS
  8. Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing
  9. Stress
  10. Trilangst

Kwaliteit
De vertalers hebben allen een (para)medische achtergrond en zijn woonachtig in het land waarvoor zij vertalen. De vertalingen worden daarbij door een derde onafhankelijk vertaler gecontroleerd op kwaliteit, alvorens deze binnen het platform worden opgenomen.

Aanvragen gratis account

Ook huisartsen, diëtisten, logopedisten, fysiotherapeuten en tandartsen kunnen een gratis account aanvragen. Het is daarom van belang dit bericht zoveel mogelijk te delen binnen uw netwerk, zodat iedere zorgprofessional op de hoogte raakt van deze gezondheid bevorderende interventie en de mogelijkheid om professionele vertalingen te gebruiken in plaats van informele tolken of vertaalmachines.

Mocht u gratis toegang willen tot het platform van Voorlichting Vertaald, kunt u dit aanvragen via de website www.voorlichtingvertaald.nl/pilot-aanvragen 

Bron: Voorlichting Vertaald

Dit bericht is 2100 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail