Luistertip: Podcast-serie over de mentale gevolgen van corona

Facebooktwitterlinkedinmail

17 januari 2022 – Op Blue Monday, de ‘meest depressieve’ dag van het jaar, lanceert de KRO-NCRV samen met NPO Radio 1 de podcast: ‘De psychische pandemie.’ Journalist Tom Veldhuijzen (TBS, College Tour, M) duikt in de wereld van de GGZ en gaat op zoek naar de gevolgen van twee jaar Corona-pandemie op de mentale gesteldheid van Nederland.

Het is bijna dagelijks in het nieuws: de mentale gevolgen van Corona zijn groot, raken enorm veel verschillende groepen, en gaan ongetwijfeld nog heel lang doorwerken. Volgens het CBS is het aantal jongeren met psychische gezondheidsklachten gestegen van 12 procent vóór de pandemie naar 24 procent nu.

Directeur René Adriaanse vertelt: “Toen Tom ons benaderde om mee te werken aan deze podcast, zeiden we volmondig ‘ja’. Het is een mooie, waardevolle inkijk geworden in de wereld van de geestelijke gezondheid. En vooral belangrijk is de koppeling die Tom steeds maakt naar hoe je zelf mentaal weerbaarder kunt worden.”

GGZ in Venray

Hij start op onze locatie in Venray, een groot en modern centrum met een uitgebreid behandelaanbod voor jeugd, volwassenen en ouderen. Van basis ggz tot zeer specialistische behandelingen. Journalist Tom Veldhuijzen spreekt met patiënten en behandelend personeel van verschillende afdelingen, ervaart de impact van corona in de behandelingen en in de hoofden van de patiënten.

Tom in therapie

Tom ondergaat ook zelf een aantal therapieën. Hoe is het na twee jaar pandemie eigenlijk met zijn eigen mentale gesteldheid? In zijn eigen omgeving zag Tom veel mensen wegkwijnen, ook gebeurde er iets bijzonder heftigs met een van zijn huisgenoten. Hoe vinden deskundigen dat hij zichzelf hier doorheen heeft geslagen?

Mentale weerbaarheid

In deze podcast gaat Tom in alle gesprekken die hij voert ook actief op zoek naar manieren om mentaal weerbaarder te worden. Wat kunnen we doen om ook de mentale pandemie weer te boven te komen? Een must-hear voor iedereen die benieuwd is naar hoe het mentaal met ons gaat en: hoe het beter zou kunnen gaan!

De podcast De psychische pandemie, is vanaf maandag 17 januari te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 1 via deze link.

Bron: persbericht

Dit bericht is 27821 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail