Directie neemt signaal over angstcultuur bij Pro Persona ‘zeer serieus’

Facebooktwitterlinkedinmail

30 november 2017 – De directie van Pro Persona, de regionale instelling voor de geestelijke gezondheidszorg, wil samen met de zorgmanagers snel in gesprek met de behandelteams voor zorg aan volwassenen. Dat moet gaan over het werkklimaat, zo meldt de Gelderlander.

Het doel is na te gaan welke zorgen er leven op de afdelingen en hoe groot de onvrede over het gevoerde beleid is. Ook om te kijken hoe het beter kan.

Klachten
Directe aanleiding is een recente publicatie in dagblad De Gelderlander over ‘de angstcultuur bij Pro Persona‘. Hierover is een topberaad gevoerd, onder andere in aanwezigheid van de raad van bestuur van de ggz-instelling.

Ruim twintig medewerkers zijn met hun klachten over het ‘autoritaire’ instellingsbeleid naar buiten getreden, omdat ze intern tegen ‘een muur oplopen’. Dat hebben ze anoniem gedaan uit angst voor verlies van hun baan.

Serieus nemen
De directie en de zorgmanagers zeggen in een brief aan de behandelteams de geschetste signalen ‘erg serieus’ te nemen. Ook heeft de top van Pro Persona zich genoodzaakt gezien de cliënten- en familieraden en de ondernemingsraad hierover bij te praten.

De leiding schetst verder de gevolgen van de ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg voor Pro Persona. De druk om kwalitatief goede zorg in een tijd van bezuinigingen en veranderingen in de organisatie te kunnen blijven bieden is hoog, aldus de directie.

Financieel gezond
Ze wijst betrokkenen er op dat Pro Persona in de afgelopen jaren is gelukt om financieel gezond te blijven en tegelijk inhoudelijke veranderingen in de zorg op gang te brengen en de tevredenheid over de behandeling bij de cliënten te verhogen.

Pro Persona verklaart ’te blijven streven naar de totstandkoming van een excellente organisatie, onder andere door permanente vernieuwing die moet leiden tot een efficiëntere organisatie en betere zorg’.

Bron: gelderlander.nl

Dit bericht is 4015 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail