Gemeente Utrecht stort geld bij voor jeugd-GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

ADHD-Jeugd, jeugdpychiatrie

13 oktober 2016 – De gemeente Utrecht wil extra geld vrijmaken voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Dat schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. De budgetten voor de jeugd-GGZ zijn op. Om te zorgen dat jongeren jeugdhulp blijven krijgen wordt er bijgestort. Dit meldt RTV Utrecht.

De gemeente denkt dat geldproblemen in de toekomst te voorkomen te zijn. Sommige jongeren die gebruik maken van de jeugd-GGZ hadden ook terecht gekund bij buurtteams die uit een ander potje worden betaald. Verantwoordelijk wethouder Everhardt benadrukt in de brief dat er genoeg zorg was ingekocht en dat het extra geld echt nodig is. “Door deze maatregel krijgen alle jeugdigen in Utrecht de zorg die nodig is en tegelijkertijd zetten we deze middelen optimaal in om de ontwikkeling van het Utrechtse zorgmodel verder te brengen.”

In Almere meldde de gemeente maandag de jeugd-GGZ op te schorten vanwege geldgebrek. Staatsecretaris Van Rijn van volksgezondheid heeft daar zijn ongenoegen over uitgesproken.

Bron: utrecht.nieuws.nl

Dit bericht is 2776 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail