Geef meer aandacht aan suïcidepreventie in de opleiding

Facebooktwitterlinkedinmail

22 juni 2019 – GGZ Nederland steunt de petitie om suïcidepreventie een structurele plaats te geven in de basisopleiding van artsen, psychologen en andere hulpverleners. De petitie is een initiatief van de Ivonne van de Ven Stichting en emeritus-hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidepreventie Ad Kerkhof. GGZ Nederland roept haar leden op om de petitie te ondertekenen.

In 2017 zijn in Nederland bijna 2000 mensen overleden door suïcide, gemiddeld vijf per dag. Ook zijn er zo’n 15.000 mensen na een poging behandeld in het ziekenhuis. Met tijdige en passende zorg kunnen we veel van deze suïcides en pogingen voorkomen.

GGZ Nederland vindt, samen met 113 Zelfmoordpreventie en Mind, dat suïcidepreventie niet alleen aandacht moet krijgen in vrijwillige modules of trainingen, maar ook in de basis- en vervolgopleidingen van zorgprofessionals.

Zero Suïcide
Samen met de overheid, 113 Zelfmoordpreventie, de beroeps- en cliënten/familieorganisaties en veel andere partijen staat GGZ Nederland sterk om die jaarlijkse ramp van 2000 suïcides te voorkomen. Hiervoor moet er veel gebeuren.

Suïcidepreventie sluit aan bij de ambitie van Zero Suïcide van GGZ Nederland. Zij willen een land waar niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. GGZ Nederland geeft in samenspraak met 113 en het reeds bestaande zelfmoordpreventie-netwerk verder invulling aan he realiseren van de Zero Suïcide ambitie.

Bekijk hier de persoonlijke boodschap van voorzitter Jacobine Geel van GGZ Nederland over het belang van suïcidepreventie. Teken hier de petitie.

Bron: ggznederland.nl 

NB  Wilt je praten over suïcide, neem dan contact op met de speciale hulp- en preventielijn. Bel telefoonnummer 0900-0113 of ga naar de website www.113.nl.

Dit bericht is 2544 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail