Extra geld voor jeugdpsychiatrie in Lelystad

Facebooktwitterlinkedinmail

jeugdzorg, jeugdpsychiatrie

9 augustus 2016 – De gemeente Lelystad heeft extra geld uitgetrokken om de wachtlijst bij de specialistische geestelijke gezondheidszorg voor jongeren aan te pakken. De gemeente reageert daarmee op de wachtlijst bij zorginstelling Dokter Bosman. Die meldde in juni 40 jongeren niet meer te kunnen helpen, omdat het budget van de gemeente voor dit jaar al op is.

Met het extra geld worden tot eind augustus 25 jongeren geholpen. De overige jongeren waren al in behandeling of komen niet uit Lelystad.

De gemeente praat in september met Dokter Bosman en andere instellingen over de jeugdhulp. Lelystad wil besparen op de dure zorg door een deel van de geestelijke gezondheidszorg over te laten aan sociale wijkteams. Dokter Bosman stelt dat problemen vaak te complex zijn en thuishoren bij de specialistisch zorg, de jeugdpsychiatrie.

Een woordvoerder van de gemeente wil om concurrentiegevoelige redenen niet zeggen hoeveel extra geld er beschikbaar is gesteld. Het geld is vorig jaar op de zorg overgehouden.

Bron: omroepflevoland.nl

Dit bericht is 5953 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail