Eerste herstelwerkplaats op Curacao geopend

Facebooktwitterlinkedinmail

9 mei 2022 – Afgelopen vrijdag werd de ‘Green Recovery Space’ geopend, de eerste herstelwerkplaats op Curacao. Hier kunnen mensen terecht om elkaar te ontmoeten, voor informatie en ontwikkelingsmogelijkheden. Het project werd door GGZ Noord-Holland-Noord geïnitieerd en mede door MIND gefinancierd.

MIND-directeur Marjan ter Avest: “Het is een prachtig groene en sfeervolle plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en kunnen werken aan hun herstel. En waar ervaringsdeskundigen worden opgeleid om mensen met psychische problemen bij te staan. Het was een feestelijke dag, in aanwezigheid van twee ministers die hun steun en waardering uitspraken voor het initiatief.” 

Herstelgerichte aanpak op Curaçao 
De WRAP-cursus op Curaçao is onderdeel van een programma om een herstelgerichte aanpak en ervaringsdeskundigheid op het eiland te introduceren. Het programma wordt geleid door Projectbureau Caribbean. Dit bureau organiseert een aantal activiteiten en cursussen binnen het sociaal domein, ter ondersteuning van een persoons- en herstelgerichte aanpak bij kwetsbare personen op Curaçao.

Nanette Waterhout, Karolien van Heerwaarden en Danilo Janga (alle drie ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord, o.a. werkzaam bij de Herstelacademie) waren te gast bij Projectbureau Caribbean en hebben aan de eerste groep deelnemers in november 2021 de WRAP-cursus gegeven.

Naast de WRAP-cursus organiseert het projectbureau ook de cursus Mental Health First Aid (MHFA), de Crisiskaart, ervaringsdeskundigheid, enkele projecten met participatief actieonderzoek en de Human Library.

Bron: wijzijnmind.nl / ggznhn.nl 

Dit bericht is 2042 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail