Driedaagse congres Mens & Natuur over de invloed van natuur op de gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

16 maart 2020 – Zeeuwse Gronden organiseert in juni het driedaagse congres Mens & Natuur, over de invloed van natuur op de gezondheid van de mens. Er is een interessant programma samengesteld en we hopen natuurlijk veel mensen (met of zonder relevante werkachtergrond) te mogen ontvangen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

NB In verband met de corona-crisis is het congres verplaatst naar 2021 !

Tijdens het Congres Mens & Natuur wordt duidelijk hoe groot de invloed van natuur op de (psychische) gezondheid van de mens is. Een aantal gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland komt de actuele stand van zaken toelichten. Daarnaast is de werking van de natuur te beleven in een uitgebreide reeks workshops… natuurlijk in de open lucht!

Het programma

Woensdag 9 juni 2021
Het congres start deze middag met een uitgebreide barbecue en een bijzonder muzikaal event (bij mooi weer in de open lucht). Gastspreker Wouter Kusters zal dit event op mooie wijze inleiden.

Donderdag 10 juni 2021
De donderdagochtend staat in het teken van diverse lezingen over mens en natuur. Sprekers zijn filosoof, taalkundige en schrijver Wouter Kusters, natuurtherapeute en gids Lia Naor (uit Israël), universitair hoofddocent aan Washington State University Patricia Pendry (uit de VS) en Care Farming Development Manager Rachel Brag (uit de UK).

In de middag staat een tiental workshops op het programma, waaruit bezoekers kunnen kiezen. Een aantal workshops wordt door de sprekers zelf verzorgd. En natuurlijk hebben we ook deze avond weer een mooi programma met diner, muziek en verschillende activiteiten.

Vrijdag 11 juni 2021
Op de vrijdagochtend gaan we verder met een reeks lezingen van interessante sprekers. Sprekers zijn bijzonder hoogleraar natuurbeleving aan de Rijksuniversiteit Groningen en omgevings- psycholoog Agnes van den Berg, coach en schrijver Rio Barrett (uit de UK) en natuurfilosoof, ecoloog en hoogleraar Natuurbeheer aan de Universiteit Wageningen Matthijs Schouten.

We sluiten het congres na de lunch gezamenlijk en op verrassende wijze af, waarna bezoekers vol inspiratie weer naar huis kunnen afreizen.

Een interessant congres voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘Mens & Natuur’! Kijk voor programma en tickets op www.congresmensnatuur.nl. Accreditatie is aangevraagd.

Over Zeeuwse Gronden

Zeeuwse Gronden biedt door heel Zeeland beschermd wonen, behandeling en dagbesteding voor mensen met een ernstige psychiatrische ziekte. Centraal staan de nauwe samenwerking met familie, kleinschaligheid en zero-tolerance op het gebied van drugs.

In ons dagelijks werk zien wij keer op keer de positieve werking van de natuur op ieder mens. Daarom organiseren we dit bijzondere congres, waarbij eenieder de kans krijgt hier meer over te weten te komen én dit zelf te ervaren. Iedereen met interesse voor de relatie tussen mens en natuur, op welke manier dan ook, is welkom.

 

Dit bericht is 2376 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail