Staatsecretaris Blokhuis: afspraken over complexe problemen ggz stap in goede richting

Facebooktwitterlinkedinmail

16 maart 2020 – Staatssecretaris Blokhuis is van mening dat de afspraken tussen de GGZ-instellingen en de zorgverzekeraars “een stap in de goede richting” zijn, zo meldt de NOS.

Eind januari gaf Blokhuis de ggz en de verzekeraars de opdracht om met een plan te komen om patiënten met complexe psychische problemen snel te helpen. Dit na onder andere na een  gesprek met Charlotte Bouwman, die in de hal van het ministerie actie voerde en de actie Lijm de Zorg.. Veel van de patiënten hebben meerdere aandoeningen, waardoor de instellingen moeite hebben om de goede hulp te bieden.

GGZ Nederland en de verzekeraars hebben afspraken gemaakt om patiënten met zeer complexe problemen met voorrang een behandeling aan te bieden. Daarvoor is er een “landelijk sluitend netwerk” van zorgaanbieders en verzekeraars opgericht onder leiding van de grote ggz-aanbieders. De zorgverzekeraar staat garant voor de financiering van het nieuwe behandelaanbod..

Blokhuis is blij met deze stappen en vindt het niet uit te leggen dat mensen met de ernstigste psychische problemen vaak het langst moeten wachten op een behandeling. Volgens Blokhuis gaat  om 250 tot 300 mensen.

Bron en het uitgebreide artikel op NOS.nl 

Heb jij hulp nodig ? Zie www.113.nl , de luisterlijn.nl of bel 0900-0113. Praat erover met iemand die je vertrouwt en zoek samen hulp.

Dit bericht is 2495 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail