Depressie-app Moodpath signaleert depressie en verwijst door

Facebooktwitterlinkedinmail

19 oktober 2017 – De depressie-app Moodpath is een jaar na zijn lancering wereldwijd 100.000 keer gedownload. Dankzij de app zijn zo’n 25.000 doorverwijzingen naar een zorgprofessional verstuurd. Moodpath is tevens de nummer 1-app voor depressie in de Apple App Store in verschillende landen, waaronder Nederland.

De CE-gecertificeerde app heeft als doel de signalen van een (naderende) depressie te herkennen op basis van algoritmen en geanonimiseerde data. De wetenschappelijke validatie van Moodpath is van groot belang voor de oprichters. Er worden momenteel drie studies uitgevoerd, waaronder één bij de Vrije Universiteit van Berlijn. Aanvullende onderzoeksprojecten in de Verenigde Staten staan op het punt om van start te gaan. Aurora Health is momenteel in gesprek met onderzoeker en wetenschappers van de aan de Columbia University en Stanford met als doel hun oplossing verder te ontwikkelen.

Uitbreiding depressie-app
Moodpath zal de depressie-app snel uitbreiden met aangepaste, dagelijkse programma’s. Deze programma’s zijn aangepast aan de behoeften van gebruikers en passen zich aan aan de gemaakte vooruitgang. Er worden psychologische oefeningen op basis van cognitieve gedragstherapie aangeboden.

Bron: nedkad.nl

Kijk hier voor  uitgebreide informatie over apps bij psychische klachten  (engelstalig)

Dit bericht is 4972 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail