NPO 3 ruim maand lang in teken van jongeren en depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

8 maart 2018 – Van 9 april tot en met 16 mei geven jongeren zich bloot in tal van NPO 3-programma’s, op npo3.nl en via NPO 3FM tijdens de #TrueSelfie-weken. Zij willen depressie, zelfmoordgedachten en andere psychische problemen bespreekbaar maken. De uitzendingen worden omlijst met Testimonials: korte zelfportretten van jongeren die openhartig hun ervaringen delen.

Na afloop van de NPO 3-programma’s gaan jongeren in aftertalks op npo3.nl/trueselfie met elkaar in gesprek over deze thematiek. De Testimonials zijn eveneens op de site te bekijken.

Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1.

#TrueSelfie-weken moeten psychische problemen bespreekbaar maken

CV der Mislukkingen

Vanaf 9 april is npo3.nl/trueselfie ook het podium voor CV der Mislukkingen. Succesvolle Nederlanders (onder wie Romana Vrede, Duncan Stutterheim, Marit Bouwmeester en Stine Jensen) vertellen openhartig over de dingen die hen niet lukten en ze geven tips over hoe met mislukkingen om te gaan.

De #TrueSelfie-weken starten met de Depressie Kennistest op maandag 9 april (NPO 3, 21.10 uur), gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Het programma maakt met informerende, maar ook luchtige tests depressies bespreekbaar.

Deprestival 

Afsluiting van de #TrueSelfie-weken vormt op 7 mei de thema-avond Deprestival, op NPO 3 om 21.10 uur. Ook NPO 3FM heeft tijdens de #TrueSelfie-weken ruimschoots aandacht voor psychische problemen onder jongeren.

Bron: partyscene.nl

Dit bericht is 12894 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail