De bange scholier: een extra aflevering van de angstpodcast

Facebooktwitterlinkedinmail

9 januari 2022 – In De bange scholier, een nieuwe, extra aflevering van De angstpodcast, reizen Daan Heerma van Voss en Remy van den Brand af naar middelbare school Greijdanus Hardenberg. Sinds de lockdowns vallen de vele berichten op over jongeren die in toenemende mate angstig en/of somber zijn. Is covid-19 de boosdoener, of is er meer loos? Nu te beluisteren via vpro.nl, de NPO Luister-app, en alle podcastplatforms.

Daan en Remy schuiven aan bij het spreekuur ‘angst en depressie’ van gedragsdeskundige Frouwkje Mulder en praten met scholieren Tess en Niels. Ook spreken ze schooldirecteur Chris van der Meulen en Bert Wienen, associate-lector Jeugd aan de hogeschool Windesheim.

De middelbare school is voor Daan Heerma van Voss de plek waar hij voor het eerst te maken krijgt met paniekaanvallen. Zo erg, dat hij het lokaal uitrent. Dit tot verbazing van klasgenoten, die er niets van begrijpen – en Daan zelf trouwens ook niet.

Later ontdekt Daan dat hij niet de enige in de familie is die wordt geplaagd door angsten. Zijn moeder, oma en ook zijn overgrootvader hadden er last van. Daan schreef er een boek over: De bange mens. Samen met programmamaakster Remy van den Brand maakte hij bovendien De angstpodcast. Tussen de lockdowns door spraken Daan en Remy ervaringsdeskundigen en wetenschappers, of een combinatie daarvan, zoals hersenwetenschapper Erik Scherder.

Deze nieuwe, extra aflevering verschijnt in DOCS en in de bestaande podcastfeed van De angstpodcast. Te beluisteren via vpro.nl, nporadio1.nl/podcasts, de NPO Luister-app en alle andere podcastplatforms.

Over Daan Heerma van Voss
Daan Heerma van Voss (1986) is historicus en schrijver. Voor zijn journalistieke werk won hij De Tegel. Zijn literaire werk werd voor verscheidene prijzen genomineerd, en vertaald in het Zweeds, Spaans, Duits en Chinees.

Over Remy van den Brand
Remy van den Brand (1978) werkt als eindredacteur en programmamaker bij de VPRO. Ze startte bij de wetenschapsrubriek Noorderlicht van het NPO Radio 1-programma De ochtenden en werkte sindsdien mee aan diverse radio- en tv-programma’s en podcasts, waaronder Argos, The mind of the universe en De familie Romeijn.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1544 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail