Contact- en ontmoetingssite Durfjijmetmij een groot succes

Facebooktwitterlinkedinmail

9 augustus 2017 – De datingsite Durfjijmetmij die ggz-aanbieder Parnassia heeft opgericht slaat goed aan bij cliënten. Op de website  kunnen mensen met een psychiatrische aandoening elkaar ontmoeten en zo een partner vinden of nieuwe vrienden maken,  zo meldt onder andere het Algemeen Dagblad. 

De datingsite maakte een enorme groei door. Dat betekent: meer kansen voor de leden om een liefde of maatje te vinden.  ‘Durf jij met mij’ is de gratis contact- en ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Durfjijmetmij.nl – een initiatief van Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep – is sinds Valentijnsdag 2012 in de lucht. Nu, ruim 5 jaar later heeft de site bijna 6000 leden en zijn er 25 ggz instellingen aangesloten.

Peggy van Droogenbroeck, behandelmedewerker bij Parnassia en bedenker en beheerder van de site: “Naast behandelcontact hebben cliënten ook behoefte aan contact met gelijkgestemden, ‘ Durf jij met mij ‘ biedt die mogelijkheid”. Nieuwe vrienden, een date of een relatie zoeken? Het kan allemaal via ‘Durf jij met mij’. Peggy: “Mensen kunnen zichzelf zijn. Je komt er lotgenoten tegen die herkennen wat je zegt. Dat haalt mensen uit hun isolement. Zelfs als je te angstig bent om in het echt met iemand af te spreken, kun je via de chat toch anderen ontmoeten”.

Hoe werkt het?

Cliënten vanaf 18 jaar en ouder, die in zorg zijn bij een van de aangesloten organisaties, kunnen gratis een profiel aanmaken. Deze profielen zijn alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden.
Leden  kunnen zowel privé chatten als in een algemene chatbox met meerdere gebruikers tegelijk praten. Ze kunnen elkaar berichtjes sturen en afspreken om samen iets te ondernemen.Parnassia heeft verder geen bemoeienis met activiteiten van leden (gebruikers) op de site.

Een van de leden vertelt: “Ik heb wat leuke chatcontacten opgedaan en enkele leden ontmoet. Met 1 lid heb ik een vriendschap gehad van 3 jaar. Dat was fijn maar uiteindelijk is het stukgelopen omdat onze symptomen die bij ons ziektebeeld horen botsten. Nu hou ik het bij chatcontacten en ga zo de verveling tegen”.

Kosten

De aangesloten organisaties betalen jaarlijks contributie voor het up-to-date houden van de site. Daarmee kan de site in de lucht gehouden worden, maar meer ook niet. Een van de leden over de kwaliteit van de site: “Ik waardeer Durf, maar mogelijk komt er nog een moment dat ook de site van Durf een grondige opknapbeurt krijgt waardoor ze niet onderdoen voor andere, meer professionelere sites”.

Ook Peggy zou graag vernieuwingen op de site doorvoeren. Maar dat kan alleen als nog meer ggz instellingen zich aansluiten en er zowel binnen als buiten de instellingen meer aandacht voor komt.

Toekomst

Aansluiting van meer ggz-instellingen zorgt niet alleen voor meer inkomsten om de site eigentijds te kunnen houden. Het draagt ook bij aan meer inschrijvingen. En meer leden betekent meer kans op een match voor vrienden of een date. En zeg nou zelf: wie wil dat nou niet!

Is uw instelling nog niet aangesloten? Bespreek het binnen de organisatie en neem contact op voor meer informatie met Peggy van Droogenbroeck via durfjijmetmij@parnassia.nl

Bron: ad.nl / Durfjijmetmij.nl