Burn-out klachten onder twintigers nog steeds groot probleem

Facebooktwitterlinkedinmail

10 augustus 2017 – Je bent twintiger en het werkende leven is pas net begonnen. Toch liggen de gevaren voor een burn-out op de loer, en die kan sneller komen dan je denkt. De vermoeidheidsaandoening treft twintigers namelijk vaker dan andere werkenden, zo meldt NPORadio1.

Uit CBS-cijfers blijkt dat één op de zeven werknemers vorig jaar burn-out klachten had. En opmerkelijk: twintigers zijn oververtegenwoordigd.

Steeds maar weer presteren

Dickey Pronk van Gingermood Coachmatchers signaleert de toename ook. “Alles moet tegenwoordig maar leuk zijn. En als twintiger moet je steeds maar weer presteren. Dat wordt veel jongeren te veel en dus krijgen ze deze klachten.”

De Friese Annegreet Miedema kreeg op haar twintigste een burn-out. “Ik was altijd druk en actief, maar op een dag trapte mijn lichaam op de rem en ben ik flauwgevallen.”

Twee jaar herstellen

“Natuurlijk dacht ik niet meteen aan een burn-out”, vertelt Miedema. “Maar na een tijdje kreeg ik deze diagnose en heb ik twee jaar moeten herstellen.”

Miedema maakte de radiodocumentaire ‘Jong Opgebrand’ over haar burn-out.. (beluister hier de reportage). Ondertussen gaat het weer beter met haar, al heeft ze wel het gevoel dat de burn-out snel terug zou kunnen komen.

Bron: nporadio1.nl

Dit bericht is 6197 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail