Congres ‘Zelfsabotage en zelfdestructief gedrag’

Facebooktwitterlinkedinmail

3 september 2021 – Op donderdag 11 november 2021 vindt het congres ‘Zelfsabotage en zelfdestructief gedrag’ plaats in Eindhoven. Dit congres is ook online te volgen, deelnemers krijgen dan 30 dagen on-demand toegang tot alle online content, en kunnen deze in hun eigen tijd en tempo doorlopen.

Mensen hebben soms gedachtepatronen of gedragingen die hen ervan weerhouden om te doen wat ze eigenlijk zouden willen doen. Het weerhoudt hen ervan om zich te ontwikkelen, te groeien en een fijn leven te leiden. Soms gaat het nog een stap verder en ontaardt zelfsabotage in zelfdestructief gedrag, zoals onverantwoorde risico’s nemen, het aangaan van toxische relaties, verslaving, eetproblemen, automutilatie of (pogingen tot) suïcide.  Hoe herken je deze patronen bij cliënten, patiënten en leerlingen? Hoe hangen zelfsabotage en zelfdestructief gedrag samen met psychotrauma? En met middelengebruik? Hoe help je zelfsaboterende gedachten doorbreken? Hoe kun je geweldloos verzet als benadering inzetten om dit gedrag aan te pakken? Welke bijzonderheden zijn er in het aanpakken van deze problematiek bij mensen met een niet-westerse migratie achtergrond?  De sprekers op dit congres zullen op deze en andere vragen rondom dit thema hun antwoorden delen. 

Meer…

Sprekers

  • Drs. Tinne Beulens (KU Leuven) – Zelfsabotage en zelfvernietigend gedrag in relatie tot psychologische mechanismes
  • Dr. Joost Hutsebaut (De Viersprong) – Zelfverwonding en suïcidaliteit
  • Prof. Dr. Rolf Kleber (Universiteit Utrecht) – Psychotrauma en zelfdestructief gedrag
  • Drs. Indra Boedjarath (Care Express) – Zelfsabotage en zelfvernietiging bij migranten
  • Arno Derikx (Mutsaersstichting – Plinthos) – Geweldloos verzet in de aanpak van zelfsabotage en zelfvernietigend gedrag
  • Drs. Marleen Derks (Piekerpoli) – Zelfsaboterende gedachten, zelfmedelijden en het weigeren van hulp
  • Dr. Matthijs Bossong (UMC Utrecht) – Zelfvernietigend gedrag bij verslaving

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, Registerplein en Register vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo>>

Bron: persbericht

Dit bericht is 2903 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail