Congres Narcisme op 1 december 2022

Facebooktwitterlinkedinmail

9 september 2022 – Op donderdag 1 december 2022 vindt het congres ‘Narcisme’ plaats in Eindhoven. Vanaf 1 januari 2023 is dit congres ook online te bekijken.

Narcisme is van alle tijden… En een vleugje narcisme is zelfs nodig om je als individu een goede plek in de maatschappij te verwerven. Maar wat als een opgeblazen gevoel van eigendunk en de zucht naar bewondering de overhand gaat nemen? Wat als mensen zich privileges toe gaan eigenen die anderen niet hebben? Wat betekent het voor de partner en/of andere mensen in de directe omgeving, wanneer een individu zich verheven voelt boven anderen en hen gebruikt om er zelf beter van te worden?

Nu weten we inmiddels dat mensen met narcisme diep van binnen vaak worstelen met eenzaamheid. Ze zijn doorgaans kwetsbaar en kunnen lijden aan een minderwaardigheidsgevoel, waardoor ze erg gevoelig zijn voor correctie, krenking of afwijzing. Tegelijkertijd staan ze vaak niet of nauwelijks open voor hulp.  Het is dan ook niet vreemd dat mensen met een pathologische vorm van narcisme gedurende hun leven vaak kampen met problemen op relationeel vlak. En ook op het werk kan het egocentrisme en manipulerend gedrag leiden tot moeilijke situaties.

Maar welke kennis over narcisme is nu daadwerkelijk van belang voor het werken met deze mensen en hun naasten? Waar ligt de grens tussen normaal en pathologisch? Hoe kun je narcisme herkennen en kun je er vervolgens mee omgaan? Hoe doe je het goed voor zowel de persoon met narcisme, als de mensen om hem of haar heen. Dit vormt de rode draad van dit congres, waarin vooraanstaande, ervaren sprekers hun kennis over narcisme koppelen aan praktijkgericht handelen. 

Meer…

Sprekers

  • Bianca Verbeek (Praktijk Bianca Verbeek) – Je ziet het pas als je het doorhebt
  • Dr. Kees Kooiman (De Viesprong) – Sympathy for the devil – narcisme en narcistische pathologie
  • Drs. Niels Barends (Barends Psychology Practice) – Online behandeling van narcisme
  • Dr. Eddie Brummelman (Universiteit van Amsterdam) – Narcisme bij kinderen
  • Prof. Dr. Jan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen) – Over kwaadaardig narcisme
  • Dr. Fabiënne Naber (Universitair Medisch Centrum Utrecht) – Narcisme vanuit het brein bekeken

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, NVvP, Register Vaktherapie, Kwaliteitsregister V&V, VSR en het Registerplein.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2002 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail