Congres Mindfulness in de zorg

Facebooktwitterlinkedinmail

27 september 2019 – Het effect dat mindfulness op de beoefenaar heeft, daar gaat het congres niet over. Maar wel over relational mindfulness: het effect dat de mindfulness van de een op de relatie met de ander heeft, en op het welzijn van die ander. Het congres Mindfulness in de zorg vindt plaats op 29 november in Aristo Amsterdam en wordt georganiseerd door uitgeverij LannooCampus.

Dat mindfulness niet zweverig, soft of louter psychobabbel is, is anno 2019 aangetoond voor onder andere depressie, chronische pijn en angstklachten. Iedereen heeft wel eens iemand een mindfulnesstraining aangeraden of iemand doorverwezen. En iedereen kent wel iemand die daar baat bij heeft gehad.

Toegespitst op de gezondheidszorg willen we weten hoe de arts-patiëntrelatie verandert, wat het met de patiënt en naaste(n) doet en ook hoe we met mindfulness het contact met collega’s en team kunnen bevorderen. 

Meer info 

Wat relational mindfulness kan betekenen voor professional, patiënt en naaste

Doelgroep: psychologen, verpleegkundig specialisten, medisch specialisten en huisartsen.

Het congres Mindfulness in de zorg is bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg die niet per se al actief bezig zijn met mindfulness. Voor zorgverleners die geïnteresseerd zijn in mindfulness en nieuwsgierig zijn wat ze er (meer) uit kunnen halen voor zichzelf, de patiënt en het team of de afdeling.

Programma

De keynotes:

  • De geschiedenis van mindfulness in de context van het ziekenhuis | Edel Maex
  • Mindfulness in gezinnen: een ontwikkelings- en intergenerationeel perspectief | Susan Bögels
  • Mindfulness bij chronische en soms terminale lichamelijke ziekten  | Anne Speckens

Workshops:

Datum: vrijdag 29 november 2019 Aristo Amsterdam

Inschrijven >>>

Dit bericht is 3059 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail