Bijzondere tattoo over depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2015-09-01 om 08.43.15

1 september 2015 – De 21-jarige Bekah Miles liet een week geleden een tatoeage zetten met een bijzondere betekenis. Ze weet uit ervaring dat het strijden tegen een depressie heel zwaar kan zijn. Zelfs de mensen die het dichtst bij je staan weten niet altijd wanneer je echt steun nodig hebt, zo meldt metronieuws.nl 

Miles heeft de tatoeage op haar linkerbeen laten zetten. Wanneer een buitenstaander de tatoeage ziet staat er ‘I’m fine’. Maar als zij naar beneden kijkt staat er ‘Save me’.

2558bddb826c3b3f2ba319be552f60c9-1441013204Mensen met een depressie
De twintiger deelde haar tatoeage op Facebook: „Vandaag kom ik naar buiten met iets wat maar weinig van jullie weten. Ik ben er klaar voor te praten over mijn mentale ziekte. Vorig jaar is geconstateerd dat ik depressief bent”, begint ze.

„Vandaag heb ik deze tattoo genomen. Ik denk dat mijn been de beste plek was voor de boodschap die erachter zit”, vervolgt ze. „Terwijl iedereen ‘I’m fine’ leest, staat er voor mij ‘Save me’. Voor mij staat het voor dat anderen mij zien als iemand met wie het prima gaat, terwijl het in werkelijkheid helemaal niet prima gaat. Het herinnert me eraan dat mensen die blij lijken, wellicht ook strijden.”

De bijzondere tatoeage van Miles werd ruim 300.000 keer geliked en 200.000 keer gedeeld. Ze hoopt dat haar tatoeage mensen helpt te praten over een depressie. „Dit dwint mij te praten over mijn eigen problemen en waarom aandacht hiervoor belangrijk is. Blijf dit alsjeblieft delen en blijf hier aandacht aan geven.”

Eerder berichtte GGZnieuws.nl al over The Semicolon Project, een Amerikaanse beweging die de aandacht vestigt op mensen die kampen met een depressie of andere psychologische problemen, met een getatoeëerde puntkomma als symbool.

Bron: metronieuws.nl

Dit bericht is 23364 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail