Bedrogen worden heeft zware gevolgen voor je lichaam

Facebooktwitterlinkedinmail

7 juni 2017 – Bedrogen worden kan zware gevolgen hebben. Niet alleen zadelt het je vaak op met bergen zakdoekjes, het kan ook een grote impact hebben op je lichaam. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat het verdriet eetstoornissen, verslaving aan sporten en het gebruik van alcohol en drugs in de hand kan werken. En vrouwen reageren er anders op dan mannen, zo meldt nieuwsblad.be. 

De universiteit van Nevada heeft bij 232 studenten die in de voorafgaande drie maanden werden bedrogen een onderzoek uitgevoerd. De resultaten, die werden gepubliceerd in de Journal of Social and Personal Relationships, tonen aan dat de ontrouw een grote impact had op het gedrag van de studenten en ook hoe je over de ontrouw denkt verstrekkende gevolgen kan hebben.

Personen die meer angst ervaarden nadat ze bedrogen waren, vertoonden bijvoorbeeld meer kans op het ontwikkelen van een eetstoornis, misbruik van alcohol en drugs en verslaving aan sporten. “Bedrogen worden heeft niet enkel mentale gevolgen, het doet ook de kans op risicovol gedrag toenemen”, zegt hoofdauteur Rosie Shrout.

Vooral bij vrouwen
En er kwam nog een andere opvallende vaststelling uit de bus: als mensen geloven dat het bedrog de verantwoordelijkheid was van de partner, dan vertoonden ze dat risicovolle gedrag even weinig als mensen die niet met dergelijke emotionele feiten werden geconfronteerd. Dat was enkel het geval als ze zichzelf de schuld gaven van wat er was gebeurd en dan vooral bij vrouwen.

“Deze bevindingen zijn consequent met eerdere onderzoeken die aangaven dat vrouwen meer stress en angst ervaren als ze bedrogen zijn. We denken dat dat komt omdat vrouwen vaker op hun relatie leunen om er een goed zelfbeeld en een identiteit uit te halen. Als ze bedrogen worden, wordt dan ook het zelfbeeld geraakt”, zegt Shrout.

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is 45613 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail