Autismevriendelijkheidsprijzen 2020 aan drie winnaars online uitgereikt

Facebooktwitterlinkedinmail

7 april 2020 – Onder bijzondere omstandigheden zijn op Wereld Autisme Dag de Autismevriendelijkheidsprijzen online uitgereikt. Villa Abel is tot meest autismevriendelijke organisatie uitgeroepen en Patrick Baggerman tot autismevriendelijkste persoon. Sas Boot werd Leerkracht van het Jaar.

Villa Abel in Leiden helpt studenten met autisme, onder meer door een prikkelarme studieruimte en goede begeleiding te bieden. ,,Wat een top initiatief! Villa Abel biedt studenten een veilige basis om te studeren en te groeien als mens. Veel studenten met autisme hebben moeite met plannen, uitvoeren en concentratie. Een plek speciaal gemaakt hiervoor met begeleiding is iets wat veel studenten en leerlingen met autisme hard nodig hebben”, aldus het juryrapport.

Voetbaltrainer

De jury werd overstelpt met nominaties voor Patrick Baggerman, die het auti-team van voetbalclub IFC in Hendrik-Ido-Ambacht traint. ,,Een teamsport kan erg lastig zijn, vooral voor kinderen met autisme. Om dit zó te organiseren en te begeleiden, dat iedereen er plezier in heeft is knap”, aldus het juryrapport. ,,Patrick toont een inzet die verder gaat dan verwacht mag worden. Niet alleen zorgt hij voor geduld, rust en structuur, maar hij maakt zelfs foto’s van de locaties waar ze wedstrijden spelen, om zo de kinderen voor te bereiden op de wedstrijden.”

Leerkracht

Sas Boot is moeder van een dochter met autisme, die op geen enkele school terecht kon. Boot begon toen zelf Acato in Rotterdam, een school voor thuiszitters. ,,Sas Boot is een doorzetter die de liefde voor onderwijs aan deze thuiszitters combineert met de voortdurende strijd tegen instanties als de gemeente”, aldus het juryrapport. Sas Boot schreef hierover het boek De Acato affaire.

Bekijk hieronder hoe NVA-directeur Karol Henke de prijzen uitreikt en hoe de winnaars reageren:

Winnaar particulier

Winnaar organisatie

Winnaar leraar

Bron: autisme.nl  

 

Dit bericht is 2115 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail