ARQ kiest Embloom als nieuwe ROM-leverancier na stopzetten Questmanager

Facebooktwitterlinkedinmail

18 juli 2023 – ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum heeft na zorgvuldige overweging en een grondig selectieproces besloten om Embloom te selecteren als hun nieuwe partner voor Routine Outcome Monitoring (ROM) en diagnostiek. Dit besluit volgt op het nieuws van de stopzetting van Questmanager door Philips, waardoor ARQ voor het einde van het jaar op zoek moest naar een nieuwe oplossing voor de vragenlijsten. 

Inmiddels is bekend geworden dat Questmanager een doorstart zal maken buiten Philips, maar dit heeft het besluit van ARQ niet veranderd. Het selectieproces omvatte een diepgaande evaluatie van verschillende leveranciers. Deze ROM-leveranciers zijn beoordeeld op basis van een breed scala aan criteria. “We hebben gekozen voor Embloom, omdat dit pakket qua gebruiksvriendelijkheid voor onze patiënten er bovenuit sprong, en bovendien zaken als koppelbaarheid en hoge mate van vertrouwen in de informatieveiligheid biedt. Embloom is een ervaren partner die proactief meedacht tijdens de selectie en aan al onze wensen voldoet. We zijn blij met onze keuze voor Embloom en we kijken ernaar uit om samen met hen de zorg voor onze patiënten te verbeteren,” aldus Ate Osinga, Lid Raad van Bestuur ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

Embloom is één van de grootste leveranciers van digitale gezondheidsoplossingen in Nederland en wordt jaarlijks ingezet voor meer dan 240.000 patiënten. Embloom begrijpt de behoeften van ARQ en is verheugd om hun expertise in te zetten om de zorgervaring voor patiënten te verbeteren. Ontbrekende vragenlijsten worden toegevoegd en data van patiënten wordt overgezet, zodat ARQ ongestoord verder kan gaan met meten. Embloom en ARQ zullen gezamenlijk effectieve ROM- en vragenlijstprocessen implementeren, met als doel het continu verbeteren van de behandelresultaten en het welzijn van patiënten. “Wij zijn ontzettend trots om ARQ als nieuwe klant te mogen verwelkomen. ARQ ging tijdens het selectieproces echt de diepte in. Iedere applicatie werkt net wat anders. Soms gaf Embloom op een andere manier invulling aan bepaalde behoeften dan ARQ gewend was. Dan is het prettig dat de communicatielijnen kort zijn. Na een verdiepend gesprek was ARQ snel gerustgesteld en soms zelfs positief verrast over de mogelijkheden die ze nog niet kenden. We zijn ARQ dankbaar voor de zorgvuldigheid waarmee zij te werk zijn gegaan,” aldus Marco Essed, algemeen directeur Embloom.

Met de keuze voor Embloom als nieuwe partner voor ROM en diagnostiek zet ARQ een belangrijke stap in het versterken van hun zorgaanbod voor psychotrauma De combinatie van gebruikersvriendelijke technologie en inhoudelijke expertise, zal leiden tot een verbeterde zorgervaring en betere behandelresultaten.

Over ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum helpt mensen, organisaties en samenlevingen om de psychosociale impact van ingrijpende gebeurtenissen te minimaliseren. ARQ bestaat uit twee grote organisaties en meerdere afdelingen. Door bundeling is alle psychotrauma kennis en expertise uniek onder één dak aanwezig. 

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is in 2007 opgericht vanuit Stichting Centrum’45. In 2008 werd dochterorganisatie ARQ IVP toegevoegd. In de loop der jaren is de groep uitgebreid, vanuit de overtuiging dat intensieve samenwerking van groot belang is voor hulpverlening, kennisdeling en preventie, voor zowel patiënten en cliënten als instellingen. Voortbouwend op kennis en ervaring die we hebben opgedaan sinds de Tweede Wereldoorlog, zijn we uitgegroeid tot hét toonaangevende instituut op het gebied van psychotrauma. Bij ARQ werken ruim 400 medewerkers. Jaarlijks worden meer dan 2000 patiënten behandeld.

Over Embloom

Embloom is opgericht in 2010 in samenwerking met verschillende ggz-professionals en huisartsen. Embloom biedt een e-health platform ter ondersteuning van de diagnostiek en behandeling van psychische en lichamelijke klachten. Het platform bevat een ruim aanbod aan vragenlijsten, psycho-educatie, oefeningen, dagboeken, modules en behandelprogramma’s. Het platform biedt daarnaast tal van functionaliteiten, waaronder een dienst om veilig te beeldbellen, een voorleeshulp en koppelingen met externe systemen. Jaarlijks maken zo’n 2400 praktijken en instellingen gebruik van het platform, voor de diagnostiek en behandeling van 240.0000 patiënten en cliënten.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1375 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail