Academy van Human Concern biedt Masterclasses voor zorgprofessionals aan

Facebooktwitterlinkedinmail

28 juli 2020 – Wat is Ervaringsprofessie? Hoe maak ik als professional oprecht contact met mijn cliënten? Hoe kan ik als professional dit contact inzetten bij het herstel van mijn cliënt? Hoe werk ik als professional vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid? Hoe ontstaat een eetstoornis? Hoe kun je herstellen van een eetstoornis? Hoe betrek je het systeem bij de behandeling? Dit is een greep van de onderwerpen die aan bod komen bij de drie Masterclasses die de Academy van Human Concern vanaf september organiseert.

De Academy biedt aanvullende scholing voor professionals werkzaam in of verwant aan de geestelijke gezondheidszorg. Het aanbod is gericht op twee doelgroepen: Professionals die zichzelf (meer) als instrument willen leren inzetten in het behandelcontact met cliënten en professionals die hun kennis, inzicht en vaardigheden in het werken met eetstoornissen willen verdiepen. De Masterclasses worden verzorgd door Ervaringsprofessionals® en ervaringsdeskundige trainers. Het doel is om praktisch toepasbare inzichten en vaardigheden te verwerven, die direct inzetbaar zijn in je dagelijkse praktijk. Een Masterclass duurt vier uur en wordt gegeven aan een groep van 8-14 deelnemers op onze trainingslocatie in Amsterdam of Bilthoven. Afhankelijk van het tijdstip wordt gezorgd voor een passende maaltijd. Inschrijven voor de Masterclasses kan via deze pagina.

Over de Academy

In januari 2018 is de Academy van start gegaan binnen Human Concern. Binnen de Academy wordt de expertise omtrent het behandelen van eetstoornissen en het werken vanuit ervaringsprofessie omgezet in een divers scholingsaanbod voor (aankomende) professionals in de zorg. De kracht van de visie en werkwijze van Human Concern wordt binnen de Academy breder getrokken naar een scala aan psychische en psychiatrische problematieken. De positieve ervaringen met en de succesvolle behandelresultaten van het behandelconcept van Human Concern nodigen uit tot het breder uitdragen en exporteren van het unieke en specifieke van het werken vanuit ervaringsprofessie.

Human Concern

Human Concern is de eerste en enige organisatie in Nederland, die al meer dan vijftien jaar Ervaringsprofessionals® inzet om mensen met eetstoornissen de beste behandeling te bieden. De boodschap en ervaring van Human Concern is: herstellen van een eetstoornis is mogelijk mét de juiste aanpak. De eetstoornis wordt in de kern aangepakt door de focus te leggen op de problematiek achter de eetstoornis én het verstoorde eetgedrag. De Ervaringsprofessionals® vormen een onmisbare schakel in de behandeling. Dit zijn therapeuten met een GGZ-opleiding die zelf hersteld zijn van een eetstoornis of, echter in mindere mate, een vergelijkbare moeilijke levenservaring hebben doorgewerkt. De therapeuten zijn intern opgeleid om deze levenservaring op een professionele en doelgerichte wijze in te zetten bij de behandeling van cliënten. Human Concern wil zowel de behandeling als de beeldvorming van eetstoornissen binnen de GGZ en de samenleving verbeteren met deze unieke behandelaanpak. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2069 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail