Veel aandacht voor gewicht in zomereditie Vakblad Vroeg

Facebooktwitterlinkedinmail

28 juni 2017 – De zomereditie van Vakblad Vroeg met als thema Gewicht is verschenen. Naast de thema-artikelen belicht het nummer allerlei aspecten van preventie, vroegsignaleren en vroeghulp.

Het thema Gewicht wordt vanuit meerdere invalshoeken benaderd. Het artikel ‘Overgewicht kent meerdere aanvliegroutes’ gaat in op minder bekende aandachtsfactoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van het gewicht van het jonge kind, zoals het slaap- en huilgedrag. Een ander thema-artikel beschrijft de handelingsperspectieven van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen om gedragsverandering in een gezin naar een gezonde leefstijl te bewerkstelligen.  Het artikel ‘Allergisch voor calorieën, wat dan?’ gaat hier op door en benadrukt het belang om gewichtsproblemen op jonge leeftijd in de kiem te smoren.

Naast aandacht voor het thema-onderwerp bevat dit nummer een uitgebreid interview met Carolien Gravesteijn. Hierin gaat zij in op de factoren die het ouderlijk welzijn kunnen bevorderen en wat dit betekent voor het opvoeden en de ontwikkeling van kinderen. Gravesteijn is, naast lector Ouderschap en Ouderbegeleiding bij Hogeschool Leiden, moeder van drie kinderen, waarvan één kind te vroeg werd geboren.“Uit zowel de wetenschap als mijn persoonlijke ervaring zie ik het belang van investeren in de ontwikkeling van het jonge kind. Voor een optimale ontwikkeling moet je hier zo vroeg mogelijk in investeren. Zij profiteren daar op latere termijn van.”

De zomereditie van Vakblad Vroeg besteedt verder aandacht aan het belang om nog eens kritisch te kijken naar het wetenschappelijke bewijs over de relatie tussen gehechtheid en eventuele latere problemen in de ontwikkeling van kinderen. Het artikel ‘Stap voor stap leren in een chaotische wereld’ beschrijft hoe het werken in kleine stapjes kinderen met een verstandelijke beperking helpt de wereld beter te ordenen en te begrijpen. Ook bevat dit nummer een artikel over hypermobiliteit van gewrichten, iets waar één op de drie kinderen in meer of mindere mate mee te maken heeft.

Bestellen

Een los exemplaar van Vakblad Vroeg kost € 10,00 (incl. porto) en is te bestellen via vroeg@dgcommunicatie.nl. De prijs voor een abonnement (vier edities p.j.) is € 25,00 (Ned.) of € 30,00 (België), zie het aanmeldformulier op onze website.

Extra voordeel
Abonnees, ook nieuwe, kunnen met korting deelnemen aan de congressen en studiedagen van Vakblad Vroeg. Op de rails staan  Vroegsignalering bij baby’s (15-11) en de eerste editie van de VROEG-lezing door Aafke Scharloo, met als titel Kindermishandeling? Je gaat het pas zien als je het door hebt  (22-11).

Kijk voor meer informatie op de website van Vakblad Vroeg: www.vakbladvroeg.nl

Dit bericht is 2795 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail