Dimence start met herstelprogramma KR8

Facebooktwitterlinkedinmail

25 mei 2023 – Per 1 mei is Dimence een samenwerking gestart met Healthy Solutions om het herstelprogramma KR8 (Kracht) te gaan implementeren. Het FACT-team in Almelo is het eerste team dat met het KR8-programma aan de slag gaat.

Dimence heeft voor KR8 gekozen omdat dit programma een gestructureerde herstelmethode biedt die zorgt voor een kwalitatief betere behandeling en meer herstel. Cliënten/deelnemers werken gedurende 9-12 maanden aan hun herstel. Ze krijgen meer inzicht, (her)ontdekken hun krachten, wisselen van gedachten over een gezonde leefwijze en werken samen met familie en naasten aan hun “Verder op Weg-plan”, waarmee ze het KR8-programma afsluiten en op een betekenisvolle manier hun weg vervolgen.

Het KR8-programma draagt op deze manier bij aan het verminderen en zelfs voorkomen van zorgvraag in de toekomst. Het aantal gedwongen opnames en opnamedagen vermindert significant (De Jong et al., 2019). Omdat KR8 een groepsprogramma is, levert het ook een belangrijke bijdrage aan het zo efficiënt mogelijk inzetten van de beschikbare capaciteit.

Bovendien leidt het KR8-programma tot hoge tevredenheidsscores bij zowel cliënten/deelnemers aan het programma als bij hun familie en naasten, die nauw bij het programma worden betrokken. Ook zorgprofessionals geven aan dat het programma hun werkplezier vergroot en een bijdrage levert aan het bieden van kwalitatief hoogwaardige behandeling/begeleiding.

Margriet Wiedemeijer (directeur Bedrijfsvoering, Dimence): “Ik ben vooral benieuwd naar de effecten van het programma op het werkplezier van de collega’s. Als ik hoor hoe voortvarend het team in Almelo gestart is, belooft dat veel goeds. We zetten ons bij Dimence in voor mentale gezondheid en dat kan alleen dankzij alle collega’s en vrijwilligers. Zij maken het verschil“.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1137 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail