Nieuwe cursussen “Into Autisme” voor meer begrip

Facebooktwitterlinkedinmail

27 februari 2018 – De interesse naar meer kennis over autisme spectrum stoornissen is groot. Frans Coolen biedt voor het vijfde jaar vanuit Into Autisme trainingsprogramma’s aan voor wie zich wil verdiepen in de wereld van het autisme. Er is een eendaagse introductiecursus en een cursusdag voor wie zich wat verder in de materie wil verdiepen, zo meldt de Nationale Zorggids.

Autisme zorgt nog steeds voor onbegrip bij mensen die er weinig tot niets van weten. Of dat nu op school, op het werk of in het sociale verkeer is. Vaak is het geen onwil, maar simpelweg gebrek aan kennis. Bovendien uit autisme zich bij iedereen weer anders, ondanks de gemeenschappelijk kenmerken. Coolen leert professionals als docenten, Wmo-medewerkers, hulpverleners en vrijwilligers en familieleden te kijken naar de persoon met autisme. Naar de kwetsbaarheden, maar zeker ook de mogelijkheden achter de beperking.

Verschillende aspecten aan bod in cursussen

De komende maanden zijn er cursussen door het hele land. In de cursus wordt dieper ingegaan op de theorieën rond autisme, apart gedrag en probleemgedrag en waarom dat optreedt. Er wordt ook besproken welke invloed de kenmerken van autisme kunnen hebben op de communicatie. En Coolen laat de cursisten ervaren hoeveel impact autisme op iemand kan hebben.

Nog bergen werk te verzetten

Nu, vijf jaar na de start van Into Autisme kijkt Coolen vol tevredenheid terug op de eerste vijf jaar. Heel Nederland heeft hij doorgereisd en hij komt jaarlijks terug naar alle regio’s om weer nieuwe groepen wegwijs te maken in de unieke wereld van ASS. Er zijn volgens hem nog bergen werk te verzetten. “De bekendheid met deze stoornis is de afgelopen jaren fors gestegen, maar we zijn er nog lang niet. Wij zijn pas klaar als autisme volledig is geaccepteerd en mensen met autisme als volwaardige personen kunnen deelnemen aan de maatschappij.”

Bron: Nationale Zorggids

Dit bericht is 4034 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail