MIND Summer Ride: Zo ver mogelijk fietsen op de langste dag van het jaar

Facebooktwitterlinkedinmail

19 april 2024 – Op donderdag 20 juni, de langste dag van 2024, gaan deelnemers aan de MIND Summer Ride tussen zonsopgang en zonsondergang zo ver mogelijk fietsen. Dit doen zij om aandacht te vragen voor een mentaal gezond Nederland en om geld op te halen voor stichting MIND. Iedereen die meedoet kan zélf bepalen waar, hoe laat en met hoeveel mensen diegene fietst.

Hoewel veel mensen uitkijken naar de zomer en meer energie lijken te hebben, geldt dat helaas niet voor iedereen. Veel mensen met psychische klachten kunnen het niet opbrengen om erop uit te gaan en te genieten van zomeractiviteiten zoals de MIND Summer Ride. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een depressie of een angststoornis, die al erg tegen dagelijkse bezigheden kunnen opkijken en de energie niet kunnen opbrengen om hun huis uit te komen. Voor hen, én voor alle andere mensen met mentale problemen, komt MIND in actie.

Tom en Sjors: mensen verloren als gevolg van psychische problematiek

De MIND Summer Ride is in 2023 bedacht door initiatiefnemers Tom en Sjors. Tom: “Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om te kampen met depressieve gevoelens. Tijdens mijn studietijd ging het voor een langere periode op psychisch vlak niet goed met me. Ik sloot mij af van mijn familie en vrienden en kwam met heel veel moeite mijn bed uit. Mijn mentale afbrokkeling zorgde er ook voor dat ik op fysiek vlak steeds ongezonder werd.” Sjors vult aan dat meerdere vrienden en kennissen het afgelopen jaar een dierbare als gevolg van psychische problematiek verloren. Dit jaar gaan Tom en Sjors in 16 uur en 44 minuten 400 kilometer fietsen door heel Nederland, te beginnen in Minden, Duitsland.

MIND Summer Ride: iedereen kan meedoen

Het maakt niet uit met wat voor soort fiets deelnemers meedoen, hoe ver ze fietsen, waar ze starten en eindigen en hoe lang ze erover doen. Het is geen wedstrijd. Mensen kunnen dus meedoen op een tandem, een duo-fiets of wat dan ook. Het evenement is bedoeld om met zijn allen in beweging te komen voor mensen die een steun in de rug kunnen gebruiken en zelf de energie niet kunnen opbrengen om die dag activiteiten te ondernemen. Meer informatie over de MIND Summer Ride is te vinden op https://summerride.doemeemetmind.nl/project/mind-summer-ride-2024.

Bron: persbericht

Dit bericht is 580 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail