2Doc: risicojongeren klaarstomen voor onze maatschappij

Facebooktwitterlinkedinmail

18 maart 2020 Jongeren met een problematische of criminele achtergrond worden in het Rotterdamse transformatiecentrum De Nieuwe Kans klaargestoomd om beter te kunnen functioneren in onze maatschappij. 2Doc: Carrousel volgt drie jonge mannen én hun begeleiders van dichtbij.

De Nieuwe Kans, een transformatiecentrum voor risicojongens in Rotterdam, worden jonge mannen met een problematische of criminele achtergrond weer op weg geholpen. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

2Doc: Carrousel volgt de opstandige, lichtgeraakte jongeren, die door hun verleden zijn gehard en worstelen om zich aan te passen aan de “normale samenleving”. Hun begeleiders halen daarbij een enorme hoeveelheid geduld, empathie en doorzettingsvermogen uit de kast. Regisseur Marina Meijer onderzoekt in de film een groter verhaal over kansenongelijkheid en over de eindeloze inspanningen van verzorgers om jongvolwassenen te helpen andere keuzes te maken.

Regisseur Marina Meijer (32 jaar) won de Karen de Bok Talentprijs in 2017 en het Documentaire Stipendium van het Cultuurfonds in 2019. Productie: Basalt Film in coproductie met VPRO, met steun van het NPO-fonds.

Uitzending: maandag 20 april om 20.25 uur op NPO 2 en 19 april op NPO Start.

Bekijk de teaser via vimeo.

Dit bericht is 3360 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail