Congres Agenda

In deze congresagenda van GGZNieuws.nl vind je een overzicht van de belangrijkste congressen op het gebied van GGZ in de komende maanden;

Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.


DECEMBER


Tweede editie van de themadag Rouw en Verlies

Vorig jaar organiseerde Mark Two Academy een nascholing over het thema Rouw en Verlies. Een bijzonder programma dat onder leiding stond van huisarts Karin Pouls en rouwexpert Manu Keirse. De dag werd maar liefst met een 9 beoordeeld! Reden voor ons om op 13 december 2019 een tweede editie te organiseren in Utrecht.

LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


2020

JANUARI

Jaarlijks Congres Praten met pubers – 3e editie – verslaving en risicogedrag

Op donderdag 9 januari 2020 vindt de derde editie van het jaarlijks congres Praten met pubers plaats in Eindhoven. Het thema van dit jaar is “verslaving en risicogedrag”. De puberteit en adolescentie zijn turbulente periodes in de levens van jonge mensen en hun ouders. Opspelende hormonen, meer vrijheid, een vriendengroep die een steeds belangrijkere rol gaat spelen, maar tegelijkertijd ook minder ouderlijke controle.

LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


FEBRUARI

Jaarlijks Congres Angst bij kinderen en jongvolwassenen

Op donderdag 6 februari 2020 vindt het jaarlijks congres Angst bij kinderen en jongvolwassenen plaats in Utrecht. Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en / of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken.
LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


Congres Kindermishandeling | Preventie, signalering en behandeling in de keten

Op vrijdag 7 februari 2020 organiseert Bohn Stafleu van Loghum het congres Kindermishandeling  Preventie, signalering en behandeling in de keten in Van der Valk te Utrecht. Tijdens dit ggz-congres gaan experts in op wát nodig is in de praktijk om kindermishandeling te voorkomen, signaleren, stoppen en het behandelen ervan in de keten.

LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Congres Overprikkeling – Een maatschappelijk probleem

Overprikkeling…een veel voorkomend probleem binnen onze maatschappij. Het begrip wordt vandaag de dag veel gebruikt door artsen, therapeuten en patiënten zelf en lijkt ziekte overstijgend te zijn, aangezien veel patiëntgroepen er last van hebben. Op 13 februari 2020 organiseert Sympopna het congres Overprikkeling in de Reehorst te Ede
LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


MAART

Jaarlijks Congres Verslavingsproblematiek – 2e editie

Op donderdag 5 maart 2020 vindt in Zwolle het jaarlijks congres verslavingsproblematiek plaats. Op het congres over verslavingsproblematiek wordt verslaving dit keer bekeken in samenhang met andere belangrijke kenmerken van de persoon en diens situatie. Wat betekent het wanneer je met iemand met een verslaving en een hoog IQ te maken krijgt? Of juist iemand met een LVB? ….
LEES VERDER…of DIRECT INSCHRIJVEN


Congres over Veerkracht

Op donderdag 19 maart 2020 vindt het congres over veerkracht plaats in Utrecht.  Veerkracht is het vermogen van mensen om psychologische, sociale, culturele en fysieke hulpbronnen aan te spreken wanneer ze (ernstige) tegenslag ervaren hebben. Bijvoorbeeld na het overlijden van een kind of partner, een nare diagnose of plotselinge beperking, een relatiebreuk, huiselijk geweld of ander psychotrauma.
LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN


Congres Behandeling van Trauma | Effectieve verwerkingstechnieken

GGZcongressen organiseert op 27 maart 2020  het Congres Behandeling van Trauma | Effectieve verwerkingstechnieken in Van der Valk Utrecht. Traumatische gebeurtenissen hebben impact op de ontwikkeling en coping strategieën van cliënten. Tijdens dit congres leert u welke verwerkingstechnieken voor trauma er zijn en welke u het beste toe kunt passen in specifieke situatie.
LEES VERDER… of DIRECT INSCHRIJVEN 


Ook aandacht vragen voor een congres, symposium of bijeenkomst? Informeer naar de mogelijkheden.