Workshop stigma en openheid op het werk enthousiast ontvangen

Facebooktwitterlinkedinmail

20 oktober  023 – Op 5 oktober 2023 verzorgden Jessica Rits van MerkVaardig en Sharon Voortman en Dorien Verhoeven van Kenniscentrum Phrenos  een workshop over stigma en openheid op het werk, op uitnodiging van Nicole Warren van Senzer en Inge de Vries van GGZ Oost-Brabant. Aan deze workshop, georganiseerd door Hoofdzaak Werk Helmond-de Peel, namen 35 re-integratieprofessionals deel, werkzaam bij gemeenten, UWV, ggz en welzijnsorganisaties.

Waardevolle feedback
Voor Kenniscentrum Phrenos was dit een mooie kans om samen met professionals uit de praktijk de workshop ‘Omgaan met Stigma op het Werk’ ontwikkeld op basis van het promotieonderzoek van Kim Janssens, in praktijk te toetsen. De workshop werd enthousiast en positief ontvangen. Met de feedback in de evaluatie kon Phrenos de inhoud aanscherpen voor de potentiële gebruikers.

Nieuwe training over openheid en beslishulp CORAL 
Kenniscentrum Phrenos heeft deze workshop doorontwikkeld tot een korte praktijkgerichte training die vanaf november 2023 beschikbaar is voor IPS-programma’s en een bredere groep re-integratie professionals.

Nieuw in deze training is de gecombineerde en gestructureerde inzet van de stigma-bewustwordingstraining en de beslishulp CORAL. Deze combinatie maakt de training heel geschikt voor (startende) IPS-professionals en een bredere groep re-integratieprofessionals zoals trajectbegeleiders van de gemeente, trajectbegeleiders van re-integratiebureaus en arbeidsdeskundigen.

De training is vanaf 28 november beschikbaar en bestaat uit twee dagdelen; een dagdeel fysiek en drie uur online. De training wordt zowel in company als via open inschrijving aangeboden.

Bron: kenniscentrumphrenos.nl

Dit bericht is 1007 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail