Wist je dat wandelen je slimmer maakt?

Facebooktwitterlinkedinmail

22  februari 2024 – Je creatieve denkvermogen stijgt met zo’n 60% als je wandelt, zo blijkt uit een onderzoek van Standford University. Tel daarbij op dat elke 20 minuten 2 minuutjes matig-intensief bewegen zeer positieve effecten heeft, en je bent goed bezig!

VU in Beweging  
VU in Beweging heeft als doel om medewerkers en studenten wat meer te laten bewegen op en rond de VU Campus. Wetenschappelijk is bewezen dat (meer) beweging leidt tot (meer) lichamelijke en mentale gezondheid. Ook de VU is onderdeel van de zitcultuur die wereldwijd het van nature bewegen bijna heeft vervangen. En daar willen we verandering in brengen! We geven elk week een tip of een ‘wist-je-datje’, om je te stimuleren om aan een van de drie beweegrichtlijnen te voldoen. Deze richtlijnen voor volwassenen en ouderen zijn als volgt:

  • Bewegen is goed, meerbewegen is beter.  Doe minstens 150 (liever 210) minuten per week aan matig ntensieve inspanning, verspreid over diverse dagen.
  • Doe 2-3x/week een intensieve(re) training van 30-60 min, met aandacht voor kracht en conditie, voor ouderen bovendien gecombineerd met balansoefeningen.
  • En, voorkom veel stilzitten! Met andere woorden: een half uurtje bewegen/sporten per dag kan de schade van verder langdurig stilzitten niet compenseren. Elke 20 minuten 2
    minuutjes matig-intensief bewegen heeft zeer positieve effecten.

Bon: vu.nl

Dit bericht is 1042 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail