Wandeling voor nabestaanden, vrienden en naastbetrokkenen na zelfdoding

Facebooktwitterlinkedinmail

4 september 2019- Opnieuw houdt Indigo op zaterdag 28 september a.s een korte wandeling voor nabestaanden, vrienden en naastbetrokkenen na zelfdoding. Dit is rondom de week waarin de internationale Wereld Suïcide Preventiedag valt (10 september). De groep verzamelt om 14.00 uur bij restaurant De Meerkoet, Schelphoekweg 3 in Wolphaartsdijk.

Nabestaanden na zelfdoding komen onverwachts en vaak plotseling in een rouwproces terecht. Het oppakken van de dagelijkse routine, nieuwe contacten en het leren leven zonder de dierbare zijn grote uitdagingen. Het is dan ook belangrijk om zo veel mogelijk steunpunten aan te bieden.

Dit zorgt ervoor dat nabestaanden op elk moment in hun rouwproces de zorg kunnen vinden die ze nodig hebben. Nabestaanden na zelfdoding worden vaak vergeten. Onderzoekers gaan ervan uit dat er bij elke zelfdoding minstens zes nabestaanden direct betrokken zijn.

Horen, zien, lopen én vooral delen…

Elke zelfdoding is een verhaal dat te vroeg stopt.
Wie achterblijft, moet verder…

De groep met nabestaanden, vrienden en naastbetrokkenen na zelfdoding vertrekt om 14.30 uur. De wandeling voert door bos en langs water. Er wordt gepraat, gezwegen, gelachen en getroost. Om 15.00 uur wordt er een gedicht voorgedragen en een moment van stilte in acht genomen op een mooie plek.

Hierna is gelegenheid om in De Meerkoet met een drankje na te praten. Kinderen kunnen aan de slag om een blijvende herinnering te maken. Bij minder mooi weer wordt gezorgd voor een alternatieve, waardevolle invulling van het programma. Deelname is gratis. Aanmelden vóór 21 september a.s. via: vandiemen@indigozeeland.nl

Bron: persbericht

NB  Wilt je praten over suïcide, neem dan contact op met de speciale hulp- en preventielijn. Bel telefoonnummer 0900-0113 of ga naar de website www.113.nl.

Dit bericht is 2883 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail