Voormalig topmodel lanceert app tegen depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

depressie, e-health

2 december 2016 – Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die kampt met depressie, of misschien heb je er zelf last van. Hoewel er enorm veel mensen zijn met depressieve gevoelens wordt er bijna niet over gesproken. Voormalig internationaal model Silja Litvin wilde er iets aan doen. Ze lanceert PsycApps: een app waarmee je erachter kunt komen of je aan een depressie lijdt en die ook de geschikte hulp in de omgeving zoekt, zo meldt baaz.nl

“Toen ik in mijn puberteit zat kreeg ik voor het eerst te maken met depressie. Een vriend pleegde zelfmoord, en vanaf dat moment wilde ik iets doen om het gevecht met depressie aan te gaan,” vertelt Silja Litvin aan TechCrunch. Het voormalig internationaal topmodel is afgestudeerd  klinische psychologe. Ze heeft onderzocht of het mogelijk is om depressie te bestrijden met behulp van een app.  Die app, PcycApps, kan met een test vaststellen of een persoon aan depressie lijdt  en kan zelfs een geschikte arts zoeken voor de patiënt.

PsycApps
Volgens Litvin zorgt de app ervoor dat je binnen een halfuur een geschikte therapeut kunt vinden, terwijl dit normaal gesproken wel zes weken in beslag kan nemen. De app is anoniem te gebruiken en is erg veilig. Hij vraagt alleen om een paar demografische gegevens en dan kom je in het menu terecht. Daar kun je een drietal tests doen om erachter te komen wat je psychische gezondheid is, je krijgt therapeutische tips, je kunt een therapeut zoeken en statistieken raadplegen. De informatie in deze statistieken is gebaseerd op een screening en een dagelijkse ‘gemoedstoestand’ tracker.

Focus op UX en UI

De app van het voormalige model zou anders zijn dan vergelijkbare apps omdat deze volgens haar slecht over het medische gedeelte gaan, en geen gebruik maken van UX (User Experience) en UI (User Interface). Of ze focussen alleen maar op de marketing. “Wij maken een reis met onze clienten en willen de omgang met psychische problemen zo makkelijk mogelijk houden, terwijl er genoeg aandacht wordt geschonken aan psychologische hulp,” aldus Litvin.

De startup heeft inmiddels een kwart miljoen dollar ontvangen van investeerders, maar hoopt op meer om de app uit te breiden. Kijk voor meer informatie op psycapplications.com.

Bron: baaz.nl

Dit bericht is 3749 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail