Vierdaagse opleiding voedingspsychologie in retraitevorm start 22 april

Facebooktwitterlinkedinmail

12 maart 2019 –  Voedingspsychologie of nutritionele psychologie is de wetenschap van het effect van voedingsstoffen op je stemming, je emoties, je manier van denken en je gedrag. Hoe je je voelt, je manier van denken en je gedrag worden sterk beïnvloed door je eetpatroon. Maar hoe zit dit verband precies ineen en hoe leg je dit uit aan je cliënten? Waar moet je dan juist op letten als je iemands eetpatroon wilt veranderen? En hoe kun je iemand ondersteunen bij die verandering?

Deze down-to-earth opleiding is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten rond optimale voeding voor je psychische en lichamelijke gezondheid en leert je hoe je hiermee kan omgaan in de praktijk.

De opleiding bestaat uit een gedeelte theoretische inzichten en een deel ervaringsgericht werken. Het grote voordeel van deze 4-daagse opleiding voedingspsychologie in retraitevorm (22-25 april) is dat men zelf het effect kan ervaren van nutriëntrijke voeding die de bloedsuikerspiegel constant houdt en eenvoudige bereidingswijzen leert kennen. De meeste cursisten ervaren een opmerkelijke stijging van hun stemming, energie- en concentratieniveau.

Inhoud:

  • Werken aan een optimale gezondheid of aan klachten zoals angst, depressie, burn-out, vermoeidheid, ADHD en darmproblemen via gezonde voeding.
  • Een hoger energiepeil en meer zelfvertrouwen opbouwen via voeding.
  • Stap voor stap van een suikerverslaving af geraken.
  • Concrete tips & tricks om een gezond eetpatroon op te bouwen én in stand te houden

De 2-daagse rond burn-out (20-21 maart)  is de voedingspsychologische toepassing op burn-out.

Tweedaagse opleiding voedingspsychologie en burn-out

De opleiding is gericht op hulpverleners die principes uit de voedingspsychologie willen toepassen voor zichzelf en/of voor cliënten. Je krijgt concrete handvatten om onmiddellijk aan de slag te gaan in de praktijk. Er is geen vooropleiding vereist.

 

Locatie

Domein Menas
Blekkervijverstraat 20
9880 Sint-Maria-Aalter

meer informatie >> 

Dit bericht is 3758 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail