Videospel EndeavorRx als medicijn tegen ADHD in de VS goedgekeurd

Facebooktwitterlinkedinmail

17 juni 2020 – Het videospel EndeavorRx is in de Verenigde Staten goedgekeurd als mogelijke aanvullende behandeling tegen ADHD bij kinderen. Dat is de eerste keer dat een videospel als onderdeel van een behandeling wordt toegelaten. EndeavorRx is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die problemen hebben met hun concentratie, zo meldt de NOS.

De  Amerikaanse toezichthouder voor voedsel en geneesmiddelen de FDA, zegt dat het spel een aanvulling kan zijn bij een behandeling bij ADHD maar beslist geen vervanging.  Het spelen van EndeavorRx heeft  voordelen die opwegen tegen de negatieve bijwerkingen zoals hoofdpijn, duizeligheid en agressie teweegbrengen, aldus de FDA

Bij het spel wat gespeeld wordt op de iPhone en iPad, moeten de spelers met een soort een hoverboard door een parcours manoeuvreren. Door het spel met regelmaat  te spelen zouden kunnen sommige kinderen zich beter concentreren blijkt uit onderzoek waar meer dan 600 kinderen werden gevolgd . Bijna zeven op de tien ouders concludeerden dat er een positieve verandering was opgetreden bij hun kind.

EndeavorRx  is overigens niet zomaar beschikbaar voor iedereen. Een woordvoerder van het bedrijf achter de game zegt  dat een beperkt aantal kinderen zich kan aanmelden om de game te gaan gebruiken en het bedrijf heeft al een wachtlijst.

Bekijk de trailer van het spel EndeavorRx

Bron: nos.nl

NB in reactie op dit artikel verscheen “Geen bewijs voor werkzaamheid game bijkinderen met ADHD”

Dit bericht is 3185 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail