Veel interesse in onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg

Facebooktwitterlinkedinmail

15 mei 2018 – Onderzoekers en praktijkprofessionals hebben 83 projectideeën ingediend bij ZonMw voor onderzoek naar vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg in de ggz en 88 aanvragen gedaan voor praktijk- of postdocfellowships. In totaal kunnen ongeveer 13 projecten worden gehonoreerd.

Het grote aantal aanvragen laat zien dat er veel interesse is in innovatief onderzoek op het gebied van vroege herkenning en behandeling en gepersonaliseerde zorg. De komende maanden worden de projectideeën door de programmacommissie en het MIND-cliëntenpanel beoordeeld. In juni wordt vervolgens besloten welke onderzoekers en praktijkprofessionals uitgenodigd worden om een uitgewerkte subsidieaanvraag te schrijven. In december 2018 wordt een besluit genomen over de honorering van de uitgewerkte subsidieaanvragen. De gehonoreerde projecten gaan januari 2019 van start.

Vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg

De subsidieoproep vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg is gericht op onderzoek naar het gerichter inzetten van reeds bestaande behandelingen of het meer gepersonaliseerd aanbieden van een behandeling. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag voor wie en onder welke condities een bepaalde behandeling het meest effectief en efficiënt is om hiermee vroege herkenning en behandeling (incl. preventie van terugval en verergering) en gepersonaliseerde zorg mogelijk te maken.

Praktijk- of postdocfellowships

De subsidieoproep praktijk- of fellowships is gericht op innovatief, creatief en grensverleggend onderzoek in de geestelijke gezondheid. Met de persoonsgebonden subsidies voor onderzoekers en professionals willen we (onderzoeks)ideeën met grote (potentiële) wetenschappelijke en/of maatschappelijke impact en met meerwaarde ten opzichte van de huidige Nederlandse geestelijke gezondheidszorg stimuleren.

Meer informatie
Onderzoeksprogramma GGz

Bron: zonmw.nl

 

Dit bericht is 2900 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail