Vaak binnenzitten veroorzaakt depressie en angst

Facebooktwitterlinkedinmail

natuur, angst, depressie, psychose

7 december 2016 – De Britse bioloog Ross Cameron (Sheffield University) waarschuwt voor een verband tussen te vaak binnenzitten en psychische problemen zoals depressie, angst en psychose. Vooral in de winter komen we te weinig buiten, zo meldt Metro.

‘Nature Deficit Disorder’ is de term die wijst op de problemen die het gevolg zijn van een gebrek aan contact met de natuur. In een recente lezing waarschuwde de bioloog hier nog eens voor: “Als biologische wezens hebben we de geschikte fysiologische kenmerken om te rennen, spelen, jagen en dagelijks actief te zijn. De realiteit is echter dat we de hele dag door op een stoel zitten.”

Vooral voor opgroeiende kinderen is contact met de natuur belangrijk. Kinderen die te weinig buitenkomen hebben meer kans op psychische problemen als angstoornissen en ADHD.

Ook wonen in de stad kan gelinkt worden aan dit probleem. Zo zijn niet alleen genetische factoren bepalend voor psychiatrische aandoeningen, maar zou wonen in de stad bijdragen aan de ontwikkeling ervan.

Om dit te voorkomen kunnen zelfs al kleine ervaringen met de natuur wonderen doen. Kijken naar een roodborstje in de tuin of een wandeling in het park kunnen al een opkikker geven en negatieve gedachten doen verdwijnen.

Bron: metro.be

Dit bericht is 8002 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail