Twentse Streettriage voor mensen met verward gedrag gaat door

Facebooktwitterlinkedinmail

24 februari 2021  – Een ggz-verpleegkundige en een politieagent die samen naar een melding gaan over iemand met verward gedrag. Om te bepalen of het om een lichamelijk, psychiatrisch, strafrechtelijk of psychosociaal probleem gaat. En om vast te stellen welke hulp er nodig is. Dat is in het kort Streettriage Twente. Gestart in 2019 als pilot en de komende 3 jaar voortgezet. Vanuit de samenwerkingsagenda van de 14 Twentse gemeenten en Menzis is er nu passende financiering georganiseerd voor een 3-jarig vervolg.

Streettriage Twente is een krachtenbundeling van de ggz, politie Oost-Nederland district Twente, Ambulance Oost, Acute Zorg Euregio en de 14 Twentse gemeenten. Het is begonnen als pilot, om mensen met verward gedrag snel de juiste hulp te bieden. Dankzij de acute dienst wordt voorkomen dat deze mensen op de verkeerde plek belanden (zoals verblijf op het politiebureau) en lang moeten wachten op adequate vervolgzorg (zoals beoordeling van de crisisdienst). Gerben van Ommeren, regiomanager Zorg voor de regio Twente bij Menzis: “Wij investeren in dit regionale project, omdat we geloven in een integrale ketenbenadering. Het zorgt voor de beste zorg voor de inwoners van Twente; voor onze verzekerden.”

Extra uitgangen naar juiste hulpverlening
Streettriage Twente draait nu 2 jaar. “We hadden verwacht dat we veel vaker opvangplekken nodig zouden hebben voor mensen met psychosociale problematiek. Toch kunnen zij vaak thuisblijven, verder ondersteund door Ambulante Zorg Twente. Deze zorgaanbieder legt bijvoorbeeld contact met de gemeente en regelt adequate zorg”, vertelt Inge Westerhoff, coördinator Streettriage Twente van ggz-organisatie Dimence. “Dat zorgt ervoor dat wij het eerder kunnen loslaten”, vult politieagent Ellen Bolster aan. De komende 3 jaar gaat Streettriage door. “Het biedt ons de mogelijkheid om de dienst uit te breiden met extra uitgangen naar de juiste hulpverlening. Want door het vele maatwerk zijn nog niet alle uitgangen gerealiseerd. Dit kunnen we de komende jaren met de juiste partners oppakken”, besluit Ellen Bolster.

Bron: zn.nl

Dit bericht is 3467 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail