TikTok gaat gebruikers helpen bij psychische problemen en zelfmoordgedachten

Facebooktwitterlinkedinmail

16 september 2021 – Het populaire social media platform TikTok heeft een reeks functies aangekondigd om gebruikers die kampen met psychische problemen en zelfmoordgedachten te helpen.

TikTok is een app die sociale media en muziek combineert. De app is heel populair bij (jonge) tieners. Maar ook meer en meer volwassenen vinden hun weg naar de app. Je kan er makkelijk korte video’s mee maken en ontdekken. Oorspronkelijk werd de app voornamelijk gebruikt om playbackfilmpjes op te nemen, maar intussen zijn er ook heel wat andere korte video’s op terug te vinden.

TikTok  komt in samenwerking met professionals met een uitgebreidere gids over eetstoornissen. Ook is er een functie ontwikkeld die gebruikers doorverwijst naar lokale ondersteuning, zoals een hulplijn, als ze zoeken op termen als zelfmoord. De nieuwe functies moeten de komende maanden wereldwijd worden uitgerold.

“We geven veel om onze gemeenschap en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren waarop we het welzijn van onze gebruikers kunnen verbeteren. Daarom nemen we extra stappen om het voor mensen gemakkelijker te maken om op TikTok hulp te vinden wanneer ze dat nodig hebben”, aldus het met name onder kinderen en jongeren populaire platform .

Bron: nu.nl / newsroom.tiktok.com

Zie jij het leven niet meer zitten? Praten kan opluchten. Je kan 24/7 anoniem chatten via 113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis)

Dit bericht is 2157 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail