Tien beroemdheden die open zijn over hun psychische aandoening

Facebooktwitterlinkedinmail

Blog_8-2_main-1

14 januari 2016 – Praten over je psychische aandoening is moeilijk maar soms kan iemand anders je helpen het ijs te breken. Hoewel 1 op de 5 Amerikanen last heeft van een gediagnosticeerde psychische aandoening blijft dit toch voor velen een lastig te bespreken onderwerp.

Deze onderstaande beroemdheden hebben publiekelijk toegegeven dat ze psychische problemen hebben en ze willen dat degenen die last hebben van dezelfde problemen moed geven om er voor uit te komen en zich, net als hen, te laten behandelen.

Ben je verrast door deze onthullingen? Zijn er mensen bij die voor jou een inspiratie zijn?

# 1 Elen Degeneres, Depressie

Unknown

“Alles waar ik ooit bang voor was is mij overkomen. Ik raakte mijn show kwijt. Ik werd van alle kanten aangevallen. Van veel geld verdienen met een komedie naar geen geld. Toen ik na vijf jaar hard werken de studio uit liep, wetende dat de enige reden waarom ik zonder respect werd behandeld het feit was dat ik lesbisch was, raakte ik in een diepe, diepe depressie.”

# 2 Leonardo DiCaprio, obsessieve compulsieve stoornis (OCD)

Unknown-1

Leonardo worstelde als kind met een dwangstoornis. Tijdens het filmen van de film The Aviator kwam de dwang weer terug. ” Ik herinner dat mijn grimeuse en assistent met mij meeliep naar de set en zei: ‘Oh God, we doen er 10 minuten over om hem daar te krijgen. Want hij moet teruglopen, op dingen gaan staan, de deur aanraken en er in en er uit lopen.’ Ik werd er letterlijk gek van. Nog een aantal maanden na het filmen had ik er last van en nog steeds is het er. ”

# 3 J. K. Rowling, Depressie
JK-Rowling_1002500c

“Ik heb mij er nooit in de verste verte voor geschaamd dat ik depressief was. Nooit. Waar moet je je voor schamen?  Ik ging door een hele lastige periode en ik ben heel trots dat ik daar weer ben uitgekomen!”

# 4 Brad Pitt, Depressie

win-a-date-with-brad-pitt-ftr

“Ik heb tien jaar lang geworsteld met een depressie. Maar het leert je wel wie je eigenlijk bent. Ik zie het als een leerschool. Ik ben afgestudeerd in depressie. Elke nacht deed ik hetzelfde, ik verdoofde mezelf tot ik sliep. Ik kon niet wachten tot ik thuis was en mezelf kon verbergen.”

# 5  Demi Lovato, bipolaire stoornis

demi-lovato
“Ik herinner dat ik met mijn manager en familie zat en overlegde of ik openlijk zou kunnen spreken over de problemen waar ik mee worstelde. Er waren twee opties; ik kan met niemand praten en hopen dat het vanzelf weg zou gaan. Of ik kan er over praten en hopen dat mensen hulp zoeken voor hun problemen net als ik deed.”

#6 Jim Cary , depressie

jim carey

“Ik slikte een tijd Prozac. Het heeft mij uit de put gehaald maar sommige mensen blijven het heel lang slikken. Ik moest er op een gegeven moment mee stoppen omdat ik mij realiseerde dat alles gewoon goed was zoals het was. ”

# 7 Elton John, Boulimia

Elton John
“Toen ik tegen mezelf zei dat ik hulp nodig had, wist ik dat het beter zou gaan. Ik was vastbesloten om beter te worden. Maar het was een hele opluchting om dat te zeggen. ”

# 8 Angelina Jolie, Depressie

Angelina-Jolie-
” Ik had het gevoel dat ik op een hele donkere plek was. Ik kon het niet opbrengen om ’s morgens op te staan, dus schreef ik mijzelf in voor iets, waardoor ik verplicht was om actief te worden.”

# 9 Gwyneth Paltrow, Postnatale Depressie

gwyneth-paltrow-womens-health-june-2015-3-634x426
“Het was verschrikkelijk. Het was precies het tegenovergestelde van wat er gebeurde toen Apple was geboren. Met haar was ik in een roze wolk. Ik kon niet geloven dat het nu niet hetzelfde was. Ik dacht dat ik een slechte moeder en een slecht mens was. ”

#10 Catherine Zeta-Jones , Bipolaire Stoornis

images-2

“Ik wilde er niet open over zijn. Ik heb die typische Britse mentaliteit. Het was niet iets wat ik van de daken wilde schreeuwen. Maar toen mijn aandoening aan het licht kwam, wist ik dat ik niet de enige persoon was die er last van had en elke dag weer met de gevolgen moest omgaan. Dus als door mijn verhaal iemand durft om openlijk over zijn of haar depressie of bipolaire stoornis te praten dan is dat geweldig.”

Vertaald van het artikel : boredpanda.com

Dit bericht is 56894 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail