Super Chill app ondersteun jouw kind bij emotionele problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

9 mei 2024 –  Steeds meer kinderen kampen met emotionele problemen.  Al op de basisschool hebben leerlingen last van mentale klachten en prestatiedruk. Hoe kun jij je kinderen  daarbij ondersteunen? Stichting Super Chill heeft een gratis en reclamevrije app voor kinderen op de basisschool.

De kinderen hebben last van mentale klachten door toegenomen prikkels en de prestatiedruk veroorzaakt door de school en het huiswerk. Dat blijkt uit onderzoek  wat gehouden is onder vierhonderd  Nederlandse ouders een kind onder de twaalf jaar. In dit onderzoek gaf driekwart van de respondenten aan dat hun kind meer prikkels ervaart dan zij zelf vroeger. Ook de Stichting NIVOZ (Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken) deed recent een oproep aan de Onderwijsraad om aandacht te hebben voor de prestatiedruk waaronder kinderen momenteel mee opgroeien.

Veerkracht en positieve mindset ondersteunen
Als ouder of verzorger kun je helpen om de mentale veerkracht van je kind te bevorderen. Trainingen in mentale weerbaarheid, mindfulness of ontspanningstechnieken, stellen kinderen in staat om beter om te gaan met druk.

Stichting Super Chill introduceert daarom een gratis en reclamevrije app voor kinderen op de basisschool. Deze leerzame app voor kinderen vanaf zes jaar biedt dagelijkse, toegankelijke ritueeltjes, bewegings- en kalmeringsoefeningen die speciaal zijn afgestemd op jonge koppies.
De app is gemaakt om kinderen aan te spreken. Zo wordt er niet gesproken over mentale weerbaarheid maar over ‘superkrachten in je hoofd’. En in plaats van mindfulness, wordt er van ‘koppie erbij’ gesproken. Middels leuke oefeningen geeft de app handvaten, die kids kunnen inzetten om alle dagelijkse prikkels en uitdagingen van het leven met een fris en rustig koppie aan te gaan.

Stressbronnen en overprikkeling
Huiswerk en school zijn voorname stressbronnen. Voor deze generatie digital natives lijken stressfactoren ook te worden versterkt door hun digitale omgeving.
Smartphones, tablets, spelcomputers, al deze technologische innovaties hebben een revolutie teweeggebracht in de kindertijd, met daarbij ook een negatief effect. De grote hoeveelheid prikkels en het altijd ‘aan staan’ kunnen leiden tot overprikkeling.

“Met de Super Chill app willen we de mogelijkheden van technologie op een positieve manier benutten, om kinderen van jongs af aan te leren omgaan met de druk van onze hedendaagse samenleving”, zegt Levi van Dam, bijzonder hoogleraar veerkrachtig opgroeien aan de Universiteit van Amsterdam en bestuurder van Stichting Super Chill.

Download de gratis reclamevrije app
De app van Stichting Super Chill biedt rustgevende en speelse oefeningen om veerkrachtig en positief op te groeien. Grote mensen kunnen trouwens ook meedoen. Wil je jouw kind ondersteunen met het opbouwen van meer positiviteit en veerkracht? Download dan nu de gratis app.

Bron:

Dit bericht is 873 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail