Succesvolle online behandeling mogelijk via EMDR-Remote

Facebooktwitterlinkedinmail

13 april 2020 – Dankzij een gratis oplossing wordt het mogelijk om ook gedurende deze lastige periode succesvolle EMDR behandeling via beeldbellen te volbrengen.

Iedereen is er inmiddels door geraakt. Het Coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. Met name in de GGZ, waar het menselijk contact zo een grote rol speelt komt dit hard aan. Behandelingen moéten doorgaan en dus werd overal snel de overstap gemaakt naar beeldbellen; een monumentale inspanning die dankzij samenwerking in de meeste gevallen inmiddels succesvol is afgerond. Hoewel de overstap naar online behandelen de uitkomst is in deze crisissituatie, gaat deze ook gepaard met kinderziektes en wordt duidelijk op welke vlakken beeldbellen nog tekort schiet – des te meer door de plotse en massale aard van de transitie.

Beeldbellen en EMDR

Vanuit de markt werd bekend dat beeldbellen beperkte mogelijkheden biedt in een EMDR-sessie. Hiervoor zijn tijdelijke oplossing zoals You-Tube filmpjes, schermdeelprogramma`s of zelfstandige opdrachten gekomen maar deze voldoen nog niet aan de behoeften vanuit een therapeut waardoor EMDR-online behandelingen achterblijven in vergelijking met reguliere sessies.  

EMDR-remote

Als oplossing voor deze problemen heeft Psylaris EMDR-Remote ontwikkeld. Met EMDR-remote kan de behandelaar afleidingstaken op het scherm van de cliënt besturen, meetschalen laten invullen, en het sessielog dat hierbij ontstaat aanvullen met notities. De cliënt hoeft hiervoor alleen maar een link van de behandelaar aan te klikken waardoor deze naar een URL gebracht wordt waar de afleidingstaken in een beveiligde omgeving worden weergegeven. De therapeut kan via zijn standaard beeldbelprogramma de cliënt zien en met de Psylaris applicatie in zijn browser de instellingen voor de afleidingstaken live aanpassen. Op deze manier is er geen noodzaak voor beeldschermdelen, losse filmpjes of andere alternatieve oplossingen maar zit alles in een enkele oplossing die ook nog eens veilig is.

Om iedere therapeut van de best mogelijke oplossing te voorzien gedurende deze lastige periode is EMDR-Remote gedurende de crisis kosteloos beschikbaar gesteld door Psylaris.

Vraag een gratis account aan via de website: https://www.psylaris.com/emdr-remote/

Bron: persbericht

Dit bericht is 11593 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail