GGZ onderwijs bij RINO amsterdam in tijden van corona

Facebooktwitterlinkedinmail

13 april 2020 – RINO amsterdam zet zich als opleidingsinstituut in voor opleiding en inspiratie voor GGZ-professionals. We werken samen met praktijkinstellingen in de regio Noord-Holland in het vormgeven van de BIG-opleidingen en organiseren nascholingscursussen en opleidingen voor cursisten uit het hele land.

In razend tempo heeft binnen de hele GGZ een noodgedwongen omslag plaatsgevonden naar online hulpverlening. De impact van de maatregelen raakt vele van de aan ons opleidingsinstituut verbonden professionals en cursisten binnen en buiten de GGZ instellingen.

Online onderwijs

Direct nadat er op vrijdag 13 maart maatregelen bekend werden gemaakt, in het kader van de corona uitbraak, is onze afdeling BIG-opleidingen in 2 dagen tijd voor het GZ-, KP- en PT-onderwijs volledig overgestapt op online onderwijs. Op maandag 16 maart kregen de eerste groepen les van docenten, die in het weekend een spoedcursus kregen in de online toepassing die we gebruiken om online lesgeven mogelijk te maken. 

Online onderwijs, een vliegende start

Sindsdien gaat het merendeel van ons onderwijs gewoon door. De saamhorigheid, het commitment en de flexibiliteit is groot. We krijgen veel positieve berichten. Deze opmerking van een docent geeft de mogelijkheden binnen online lesgeven goed weer: Aparte ruimtes om te oefenen zijn heel handig en de chatfunctie geeft je mogelijkheid om in rollenspel feedback te geven aan een cursist. Veel interactie op nieuwe en verschillende manieren”.

Online hulpverlening

Om in te spelen op de toenemende vraag naar informatie over online behandelen organiseerde RINO amsterdam een Online College over E-Health in tijden van corona, waar bijna 200 van onze cursisten aan deelnamen. Dit online college is nu ook voor andere geïnteresseerden beschikbaar op onze website: Online college: cliënten contact in coronatijd: Hoe en wat?.

RINO amsterdam heeft hart voor de geestelijke gezondheidszorg en blijft zich inzetten om binnen de huidige maatregelen kwalitatief hoogwaardig onderwijs en inspiratie voor GGZ-professionals te bieden. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2958 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail