Sterk door Werk geeft boek Mistig uit

Facebooktwitterlinkedinmail

23 oktober 2022 – De erkenning dat arbeid als medicijn kan worden werken voor mensen met psychische aandoeningen, is steeds breder geaccepteerd. Voorwaarde is dat dit vanuit een vertrouwde setting gebeurt en in het tempo dat mensen zelf aangeven. Sinds 2017 werkt MIND met zorgverzekeraars, werkgevers, UWV, gemeenten, ggz en cliëntenorganisaties in de vorm van een convenant samen om mensen actief aan het werk te krijgen. Sinds 2021 is dit het convenant Sterk door Werk.

MIND brengt in de samenwerking altijd het perspectief van mensen met psychische klachten in: wat betekent een maatregel, welke projecten helpen en welke behoeften zijn er. Ervaringsverhalen helpen daarbij. Sterk door Werk heeft het mogelijk gemaakt dat één van deze verhalen nu in een boek is verschenen: ‘Mistig’ van Morgan-Mae Bibo. De auteur is voor het convenant Sterk door Werk twee jaar lang gevolgd in haar worstelingen en het belang van studie/werk daarin voor haar herstel. Lees verder over het boek op de site van Sterk door Werk.

Titia Feldman, bestuurslid MIND, over het boek: “Ze neemt je als lezer mee in haar twijfels en onzekerheden, maar ook in haar levensdrang, creativiteit en onopgesmukte eerlijkheid.”

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 2255 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail