Steeds meer jongeren onder de achttien krijgen jeugdhulp

Facebooktwitterlinkedinmail

28 april 2017 – Bijna elf van de honderd jongeren tot achttien jaar krijgt jeugdhulp. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek op uit onderzoek over het jaar 2016.
Jeugdhulp bestaat uit het begeleiden en behandelen van jeugdigen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen.

Het ging om 367.000 gevallen. Dat was iets meer dan het jaar ervoor, toen er ongeveer 343.000 waren en ze 10 procent van alle jongeren beneden de achttien uitmaakten.

Ruim een kwart (27 procent) van de jeugdhulpjongeren was in 2016 afkomstig uit een eenoudergezin, terwijl in totaal 15 procent van alle meisjes en jongens opgroeit met maar één ouder.

Hillegom en Roermond
De meeste jeugdhulp werd verstrekt in Hoogezand-Sappemeer, Zoetermeer, Hillegom en Roermond. Daar kreeg meer dan 15 procent van de jongeren hulp. Ook andere gemeenten in Groningen en Limburg hebben relatief veel jeugdhulpklantjes.

In de gemeenten Schiermonnikoog, Staphorst, Edam-Volendam, Urk en Rozendaal wordt jeugdhulp het minst verschaft, namelijk aan minder dan 6 procent.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 3380 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail