Koningin Máxima en minister Ernst Kuipers bezoeken Hogg foundation in Texas

Facebooktwitterlinkedinmail

10 september 2022  – Afgelopen donderdag bezochten Hare Majesteit Koningin Máxima en minister Ernst Kuipers de Hogg Foundation in Texas, USA. Het doel van het bezoek was om te leren van de Hogg Foundations vernieuwende integrale aanpak voor het versterken van de mentale gezondheid en veerkracht van buurten en jongeren in het bijzonder. De Nederlandse ggz is blij met deze uitwisseling en trots dat ons waardenetwerk Internationaal Verbinden een rol heeft gespeeld in de totstandkoming van het bezoek. 

Leren van de Hoggs Foundations ‘community based’ aanpak
Tijdens het bezoek in het Kerr Community Center in Bastrop County sprak Koningin Máxima met jongeren en hulpverleners van de Hogg Foundation over hun initiatieven voor kinderen, jongeren en hun families. De Hogg Foundation ziet mentale gezondheid expliciet niet als een individueel probleem, maar als een reflectie van je situatie en de kracht en mogelijkheden van de gemeenschap om je heen. Hun aanpak is daarom gericht op het versterken van de veerkracht en weerbaarheid van de hele gemeenschap en op het prioriteren van mentale gezondheid in alle aspecten van het dagelijks leven. Koningin Máxima was zo geïnspireerd door de verhalen van de jongeren dat het bezoek werd verlengd, zodat ze langer met ze door kon praten.

Over de Global Leadership Exchange
Ter bekrachtiging van de waarde van internationale uitwisseling voor een mentaal gezonde samenleving kondigde Kathy Langlois van het ‘International Initiative for Mental Health Leadership’ de Global Leadership Exchange aan, die in juni 2024 in Nederland plaatsvindt. De Global Leadership Exchange is de kernactiviteit van het International Initiative for Mental Health Leadership (IIMHL). Internationale leiders in mentale gezondheid komen op dit evenement samen om  te leren, innoveren en inspireren. Het thema van GLE 2024 is ‘Leading Change: Flourishing Communities and Wellbeing for All’.  De Nederlandse ggz is sinds 2019 lid van het IIMHL en trots om bij de organisatie van de Global Leadership Exchange betrokken te zijn. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met diverse Europese en Nederlandse organisaties, zoals EUCOMS, EAOF, MHE, MIND Us en Thrive Amsterdam.

Meer weten?
Meer leren over de Hogg Foundation for Mental Health? Bezoek hun website.
Meer informatie krijgen over het International Initiative for Mental Health Leadership (IIMHL) en
de Global Leadership Exchange? Bezoek de website van IIMHL.

Ben je geïnteresseerd in internationaal verbinden in het algemeen? Neem een kijkje op de webpagina of socials (LinkedIn, Instagram, Twitter) van het waardenetwerk Internationaal Verbinden, of neem contact op met Vivian Hemmelder: vhemmelder@denederlandseggz.nl.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 1663 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail