Spruiten en sinaasappelen mogelijk effectief tegen schizofrenie

Facebooktwitterlinkedinmail
3 april 2018 – Voedingsstoffen die voorkomen in spruiten, schelpdieren en sinaasappelen kunnen mogelijk de eerste symptomen van schizofrenie en andere psychische aandoeningen verminderen, zo blijkt uit een recent onderzoek. Het onderzoek van de universiteiten van Manchester en Western Sydney toonde aan dat bepaalde voedingssupplementen de klassieke behandeling van psychotische ziekten kunnen verbeteren, mits ze in een vroeg stadium gebruikt worden, zo meldt agf.nl

>Supplementen, zoals het aminozuur taurine, dat in veel voedingsmiddelen voorkomt, kunnen de psychische gezondheid verbeteren, hoewel het nog niet bekend is hoe dit komt. Momenteel vinden er klinische testen plaats om deze veronderstelling te toetsen.

Het onderzoeksteam baseerde zich op gegevens van acht onafhankelijke onderzoeken naar de suppletie van voedingsstoffen onder 457 jonge mensen waarbij een beginstadium van een psychotische aandoening was vastgesteld. De onderzoekers ontdekten dat bepaalde supplementen, als deze tegelijk met de klassieke medicatie werden ingenomen, de mentale gezondheid van de patiënten verbeterden, waaronder het aminozuur taurine.

De antioxidanten n-acetyl cysteïne en vitamine C waren ook effectief. De onderzoekers denken dat dit komt omdat deze stoffen de oxidatieve ‘stress’ verminderen die ontstaat wanneer het lichaam zuurstof niet normaal kan opnemen.

Volgens dailymail.co.uk werd omega-3, dat vaak genoemd wordt  als belangrijke voedingssupplement voor de hersenen, niet in verband gebracht met de vermindering van psychotische symptomen.

Bron: agf.nl

Dit bericht is 4991 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail